Τεχνολογία

Πώς θα κρατήσω τη θήκη κινητού σαν καινούρια;

Η θήκη του κινητού μας είναι αυτή που συγκεντρώνει την περισσότερη βρομιά και σκόνη. Ευτυχώς, δηλαδή, διότι διαφορετικά θα ήταν το κινητό αντιμέτωπο με κάθε τι στον έξω κόσμο που θα μπορούσε να το βλάψει. Το πρόβλημα είναι ότι ακόμα και οι καλύτερες θήκες γίνονται σιγά σιγά με το πέρασμα του χρόνου θαμπές και γεμάτες λεκέδες, μοιάζοντας παλιές και κάνοντας και το αγαπημένο μας κινητό να μοιάζει έτσι. Οι ειδικοί σε θήκες κινητών Uniqueshop.gr μας συμβουλεύουν προτού πετάξουμε μια θήκη κινητού, για να πάρουμε καινούρια, καλό είναι να γνωρίζουμε μερικά τρικ, για να την καθαρίσουμε και να την κάνουμε να δείχνει αστραφτερή και ξανά σαν καινούρια.

Θήκη από καουτσούκ

Μια θήκη κινητού από καουτσούκ ή σκληρή σιλικόνη τείνει να συγκεντρώσει βρομιά που δεν φεύγει με τίποτα. Αυτό συμβαίνει, επειδή το υλικό είναι ελαφρά πορώδες, με αποτέλεσμα να απορροφά τους λεκέδες σαν σφουγγάρι. Ειδικά αν είναι σε ανοιχτό χρώμα, είναι πιθανό να έχει παντού διάσπαρτους λεκέδες ή ένα απροσδιόριστο θάμπωμα από σκόνη. Για να καθαρίσετε αυτή τη θήκη, θα πρέπει να την πλύντε με ένα μαλακό σφουγγάρι και καθαριστικό ενάντια στα λίπη. Το καλύτερο και πιο ασφαλές είναι το καθαριστικό πιάτων. Αν οι λεκέδες είναι έντονοι, μπορείτε να μουλιάσετε για μισή ώρα τη θήκη σε χλιαρό νερό και σαπούνι για τα πιάτα. Αν οι λεκέδες επιμένουν, τότε σας προτείνουμε τη μαγειρική σόδα, την οποία θα την τρίψετε πάνω στη θήκη με ένα κομμάτι παλιού ρούχου.

θηκη σιλικονης καθαρισμος

Διαφανής θήκη σιλικόνης

Το βασικότερο πρόβλημα στις θήκες κινητών από σιλικόνη είναι ότι πολύ γρήγορα κιτρινίζουν. Το κιτρίνισμα αυτό είναι πολύ δύσκολο να βγει, επειδή δεν είναι μόνο βρομιά αλλά προκαλείται από την επαφή της διαφανούς σιλικόνης με τον αέρα και την υγρασία. Για να αφαιρεθεί, θα πρέπει αρχικά να πλύνετε πολύ καλά τη θήκη με τον τρόπο που αναφέρθηκε πριν. Ύστερα, ο μόνος σύμμαχός σας σε αυτό το δύσκολο έργο είναι το λευκαντικό ρούχων. Ανακατέψτε τη σκόνη του λευκαντικού σε λίγο νερό, ώστε να δημιουργηθεί μια πάστα, και ύστερα απλώστε στην εσωτερική και την εξωτερική πλευρά του κινητού. Αφήστε τη να δράσει 15-20 λεπτά και δείτε τη θήκη να αστράφτει.

Το παρακάτω video θα σας βοηθήσει σίγουρα

Δερμάτινη θήκη

Για τη δερμάτινη θήκη κινητού, είτε είναι από φυσικό είτε συνθετικό δέρμα, θα πρέπει να οπλιστείτε με υπομονή, γιατί δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βαριά καθαριστικά, παρόλο που οι λεκέδες στο δέρμα είναι επίμονοι και φαίνονται πολύ. Θα χρειαστείτε ένα κομμάτι βαμβακερού υφάσματος, το οποίο θα είναι καθαρό, και λίγο σαπούνι χεριών. Βουτήξτε το ύφασμα στο νερό με το σαπούνι και ξεκινήστε να τρίβετε απαλά όλη τη θήκη με μεγαλύτερη φροντίδα στους λεκέδες. Μην τρίβετε έντονα τη θήκη, γιατί θα αφήσει σημάδι στο σημείο αυτό. Κατά πάσα πιθανότητα, θα χρειαστείτε αρκετές επαναλήψεις, όμως στο τέλος η θήκη θα δείχνει πεντακάθαρη!

δερματινη θηκη καθαρισμος

Extra tip: Βεβαιωθείτε ότι η θήκη έχει στεγνώσει εντελώς και δεν έχει κανένα υπόλειμμα καθαριστικού πριν την βάλετε ξανά στο κινητό.