Τεχνολογία

Ανάκτηση αρχείων από κάρτα μνήμης: Τα 8 καλύτερα δωρεάν λογισμικά για το 2020

Η ανάκτηση αρχείων από κάρτα μνήμης είναι εφικτή με ειδικά προγράμματα, εφόσον δεν υπάρχει κάποια άλλη μηχανική βλάβη σε αυτή. Στον παρακάτω οδηγό, θα σας παρουσιάσουμε τα οκτώ καλύτερα δωρεάν λογισμικά ανάκτησης δεδομένων από κάρτα μνήμης για το 2020. Με αυτά τα software, μπορείτε να ανακτήσετε τα αρχεία σας από μια μορφοποιημένη κάρτα ή αν τα αρχεία έχουν διαγραφεί κατά λάθος. Αν, όμως, η ζημιά είναι σε μηχανικό μέρος της κάρτας SD, όπως αν έπεσε νερό πάνω της ή απλά χάλασε, τότε θα πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό στην ανάκτηση αρχείων, για να επεξεργαστεί την κάρτα με ειδικό εξοπλισμό.

ανακτηση δεδομενων απο καρτα sd

Recuva

Είναι αναμφίβολα ένα από τα καλύτερα προγράμματα που βοηθούν στην ανάκτηση χαμένων αρχείων με απλό τρόπο. Στα πλεονεκτήματά του είναι το μικρό αρχείο exe και η ευκολία στη χρήση και τη λήψη. Το μοναδικό του μειονέκτημα είναι ότι η διαδικασία λήψης και εγκατάστασης του λογισμικού είναι αρκετά πολύπλοκη.

Puran File Recovery

Το πρόγραμμα αυτό είναι πολύ εύκολο να το μάθετε και να το χρησιμοποιήσετε, ενώ παράλληλα το scanning γίνεται με μεγάλη ταχύτητα. Στα βασικά του πλεονεκτήματα ανήκουν ότι είναι συμβατό με κάθε λειτουργικό σύστημα και το αρχείο λήψης είναι μικρό και ελαφρύ σε μέγεθος.

Disk Drill

Με αυτό το software, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κατεβάσετε το πρόγραμμα και να το εγκαταστήσετε εύκολα, για να το αξιοποιήσετε στο έπακρο. Πρόκειται για ένα πολύ απλό στη χρήση πρόγραμμα με απεριόριστες επιλογές ανάκτησης δεδομένων. Το μόνο του μειονέκτημα είναι ότι δεν εμφανίζει πληροφορίες για την ποιότητα των ανακτημένων αρχείων.

Glary Undelete

Το interface του εν λόγω προγράμματος είναι ίσως το πιο φιλικό στο χρήστη από όλα τα υπόλοιπα, ώστε να μπορεί να επωφεληθεί από αυτό ο οποιοσδήποτε, ακόμα και χωρίς καμία τεχνική γνώση. Το μόνο του πρόβλημα είναι ότι η δωρεάν έκδοσή του ισχύει μόνο για μη εμπορική χρήση.

PhotoRec

Η ισχυρή λειτουργικότητα του λογισμικού το καθιστά εξαιρετικά εύχρηστο και επαναφέρει τα αρχεία σε χρόνο μηδέν. Υποστηρίζει όλα τα λειτουργικά συστήματα και όλους τους τύπους δεδομένων, όμως έχει ως μειονέκτημα ότι είναι δύσκολο στη χρήση για έναν αρχάριο και απαιτεί υψηλές τεχνικές ικανότητες για ολοκληρωμένη χρήση.

Soft Perfect File

Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί ειδικά λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες και τις απαιτήσεις των αρχάριων χρηστών, επομένως είναι πολύ εύκολο στη χρήση για την ανάκτηση αρχείων από κάρτα μνήμης. Έχει πολύ μικρό μέγεθος, δηλαδή περίπου 1MB κατά την εγκατάσταση. Όμως, μειονεκτήματά του αποτελούν ότι δεν παρέχει τη δυνατότητα για προεπισκόπηση των αρχείων και δεν εμφανίζει την κατάσταση κάθε αρχείου.

Stellar Data Recovery

Πρόκειται για ένα λογισμικό που δίνει προτεραιότητα στην ανάκτηση δεδομένων από κάρτα μνήμης και USB, ενώ είναι και εύκολο στη χρήση με ενσωματωμένο σύστημα προεπισκόπησης των αρχείων. Όμως, η ανάκτηση δεδομένων είναι περιορισμένη και το μέγεθος του προγράμματος είναι πολύ μεγάλο.

Restoration

Ένα πολύ εύχρηστο και γρήγορο software ανάκτησης δεδομένων, το Restoration έχει το έξτρα πλεονέκτημα ότι πιάνει ελάχιστο χώρο στο δίσκο. Από την άλλη, δεν έχει πολλές επιλογές ανάκτησης, ενώ σημαντικό του μειονέκτημα είναι ότι δεν είναι συμβατό με τα Windows 8.