Σπίτι

Ανακαίνιση μπάνιου: 4 τρόποι να την κάνετε γρηγορότερα

Η ανακαίνιση μπάνιου είναι μια αρκετά χρονοβόρα διαδικασία, η οποία μπορεί να γίνει ενοχλητική, αν μένετε μέσα στο σπίτι και περιμένετε με αγωνία πότε θα τελειώσει. Έτσι, λοιπόν, είναι λογικό να θέλετε να τελειώσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα και να ψάχνετε τρόπους να το πετύχετε αυτό.

Φυσικά, το ζητούμενο είναι η επιτάχυνση της ανακαίνισης να μην έχει ως αποτέλεσμα την κακή ποιότητά της ούτε το φτωχό της αποτέλεσμα. Πώς, λοιπόν, θα ισορροπήσετε την ταχύτητα με την άριστη ποιότητα στο τελικό αποτέλεσμα; Ας δούμε μερικούς εύκολους τρόπους.

Διατηρήστε την υπάρχουσα διαρρύθμιση

Διαρύθμιση μπάνιου

Photo by Max Vakhtbovych from Pexels

Χρειάζεται χρόνος για να μετακινήσετε τις υδραυλικές εγκαταστάσεις και να εγκαταστήσετε κάπου αλλού την καλωδίωση για την πρίζα, τον φωτισμό ή τα νέα εξαρτήματα. Αν, όμως, δεν μετεγκαταστήσετε τη μπανιέρα, τον νεροχύτη ή την τουαλέτα, τότε θα γλιτώσετε και χρόνο και χρήματα από τον υδραυλικό και τον ηλεκτρολόγο. Για να αναβαθμίσετε το μπάνιο, μπορείτε να παίξετε με τον φωτισμό και την αλλαγή των επίπλων, χωρίς να χρειάζεται να κάνετε τόσο μεγάλες αλλαγές.

Αποφύγετε την κατεδάφιση

Εργαλεία για κατεδάφιση

Photo by cottonbro from Pexels

Η κατεδάφιση απαιτεί πάντα πολύ περισσότερο χρόνο, τον οποίο μπορείτε να αποφύγετε με την κάλυψη των προβληματικών σημείων. Μπορείτε, για παράδειγμα, να εγκαταστήσετε γυψοσανίδες ή να επισκευάσετε ορισμένα σημεία που αξίζουν, όπως με την επισμάλτωση μιας παλιάς μπανιέρας. Αλλιώς, η αφαίρεση των παλιών ειδών και η εγκατάσταση νέων θα προσθέσουν τουλάχιστον μία εβδομάδα παραπάνω.

Αγοράστε εύκολα αλλά ποιοτικά υλικά

Αρκετό χρόνο στην ανακαίνιση του μπάνιου παίρνει η αναμονή για το στέγνωμα του γύψου που μπορεί να χρειαστεί ακόμη και μέρες μέχρι να στεγνώσει. Ωστόσο, υπάρχουν υλικά με ενώσεις γρήγορης ξήρανσης, τα οποία θα σας γλιτώσουν πολλές μέρες αναμονής. Μπορεί να κοστίζουν κάτι παραπάνω, όμως σας επιτρέπουν να εφαρμόζετε πολλαπλές στρώσεις και να φτάσετε στο σημείο της ολοκλήρωσης κάθε συναφούς εργασίας σε λιγότερο από δύο ημέρες.

Προετοιμαστείτε με σωστό χρονοδιάγραμμα

Κάψουλα χρόνου

Photo by Jordan Benton from Pexels

Ένας από τους κυριότερους λόγους που χάνεται χρόνος στις ανακαινίσεις είναι ότι δεν υπάρχει σωστή συνεργασία και οργάνωση μεταξύ των τεχνιτών. Είναι βασικό να επενδύσετε σε μια αξιόπιστη εταιρεία που συνεργάζεται με συνεργεία, τα οποία τηρούν το χρονοδιάγραμμα. Έτσι, θα υπάρχει καλός συντονισμός και μόλις ολοκληρώνεται μια δουλειά θα ξεκινάει η επόμενη ή ακόμα και θα γίνονται παράλληλα κάποιες εργασίες, όταν αυτό είναι εφικτό.

Φυσικά, δεν υπάρχει δυστυχώς τρόπος να προβλέψετε με απόλυτη ακρίβεια τον χρόνο που θα πάρει μια ανακαίνιση μπάνιου. Απρόοπτα πάντα συμβαίνουν, όπως και καθυστερήσεις. Το σημαντικό είναι να συνεργάζεστε με ανθρώπους που όχι μόνο είναι υπεύθυνοι, αλλά ταυτόχρονα σας εμπνέουν και σας βοηθούν να κάνετε πραγματικότητα το όνειρό σας για ένα σπίτι λειτουργικό και όμορφο στην καλύτερη σχέση ποιότητας-τιμής.

Ευχαριστούμε την ομάδα Chroma Decor για τις χρήσιμες συμβουλές της. Επίσης, μπορείτε να δείτε όλες τις υπηρεσίες που προσφέρουν για το σπίτι εδώ.