Σπίτι

Ανακαίνιση σπιτιού: Τι πρέπει να γνωρίζετε αν μένετε εκεί κατά τη διάρκειά της

Η ανακαίνιση σπιτιού δεν είναι κάτι εύκολο. Ειδικά αν μένετε στο σπίτι καθ’ όλη τη διάρκειά της. Σίγουρα, είναι μια πρακτική που θα σας σώσει από πολλά χρήματα, τα οποία θα δίνατε σε ξενοδοχείο ή στην βραχύχρονη ενοικίαση κάποιου άλλου σπιτιού. Επιπλέον, το να είστε συνεχώς πάνω από τους εργάτες εγγυάται ότι οι εργασίες ανακαίνισης θα γίνουν γρηγορότερα και καλύτερα, ενώ βεβαίως το σπίτι και τα προσωπικά σας αντικείμενα θα είναι πολύ πιο ασφαλή. Όμως, θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι ότι θα είναι μια δύσκολη περίοδος. Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε επακριβώς τι να περιμένετε και πώς μπορείτε να αντιμετωπίσετε τα προβλήματα που θα ανακύψουν. Φυσικά πριν ξεκινήσουμε οφείλουμε να πούμε ότι πρέπει να προτιμήσετε κάποιον επαγγελματία στις ανακαινίσεις σπιτιών, για να γλυτώσετε πολύ χρόνο και κόπο. Εμείς προτείνουμε την κατασκευαστική εταιρεία Mecha Engineering

Το ακριβές χρονοδιάγραμμα είναι κομβικής σημασίας

Το να τηρείται με ευλάβεια το χρονικό πλάνο που έχει αποφασιστεί είναι πάντα σημαντικό στις ανακαινίσεις, γιατί συνδέεται άμεσα και με το budget που υπάρχει. Αν, όμως, μένετε μέσα στο σπίτι, κάθε μέρα που θα περνάει θα μοιάζει με αιώνα. Βεβαιωθείτε ότι θα εμπιστευθείτε την ανακαίνιση του σπιτιού σας σε επαγγελματίες που ολοκληρώνουν έγκαιρα τα καθήκοντά τους και δεν θα σας φορτώσουν με επιβαρυντικές -κυρίως ψυχολογικά αλλά και οικονομικά- καθυστερήσεις.

Η σκόνη θα είναι παντού

Το να εξοικειωθείτε με τη βρομιά είναι δυστυχώς απαραίτητο στην ανακαίνιση σπιτιού. Η σκόνη που θα προκύψει από το γκρέμισμα των τοίχων, το ξήλωμα των ντουλαπιών και των ειδών υγιεινής στο μπάνιο και το γυάλισμα του δαπέδου θα είναι σε τεράστια ποσότητα και θα πάει παντού. Στα δωμάτια που υπάρχουν πόρτες, αυτές θα πρέπει να παραμένουν ερμητικά κλειστές, ενώ σας προτείνουμε να βάλετε πλαστικά προστατευτικά στις κλειδαριές και τις χαραμάδες, για να περάσει όσο το δυνατόν λιγότερη σκόνη γίνεται.

Προσοχή στην ασφάλεια των παιδιών

Αν έχετε παιδιά που μένουν στο σπίτι, η προσοχή σας για την ασφάλειά τους θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα αυξημένη κατά τη διάρκεια της ανακαίνισης. Καλό είναι να φορούν συνεχώς προστατευτικά ρούχα, ενώ στα πρώτα στάδια της ανακαίνισης, όταν γκρεμίζονται τοίχοι και αφαιρούνται σημαντικά μέρη του σπιτιού, τα σκληρά καπέλα θα προστατεύσουν όλους από την πτώση σοβάδων.

Πρέπει να υπάρχει άμεση πρόσβαση σε ορισμένα αντικείμενα

Σε αυτό το σπίτι, το οποίο ανακαινίζεται και στο οποίο τα περισσότερα πράγματα είναι μέσα σε κούτες, θα πρέπει να ζείτε, ενδεχομένως να δουλεύετε, να κοιμάστε και να μαγειρεύετε. Καλό είναι, λοιπόν, να φτιάξετε μια προστατευμένη γωνιά, στην οποία θα έχετε όλα τα απαραίτητα. Μερικά από αυτά είναι τα είδη προσωπικής υγιεινής, τα βιβλία των παιδιών για το σχολείο και μερικά καθαρά πιάτα, ποτήρια και μαχαιροπίρουνα για το φαγητό. Αυτά μπορείτε να τα έχετε μέσα σε κάποιο ντουλάπι που κλείνει καλά, για να μην σκονιστούν, ή να τα βάλετε σε κάποιο κουτί που κλείνει αεροστεγώς.

Φορητές ηλεκτρικές συσκευές

Τέλος, καλό είναι να ξεχάσετε για όσο διαρκεί η ανακαίνιση τις γαλήνιες Κυριακές που μαγειρεύατε μαζί με τα παιδιά σας στη ζεστή κουζίνα σας. Η ζωή σας θα είναι αρκετά πιο δύσκολη από ότι συνήθως, οπότε πρέπει να προσπαθήσετε να την κάνετε όσο το δυνατόν ευκολότερη. Μία σόμπα, για παράδειγμα, είναι απαραίτητη, όταν το καλοριφέρ δεν θα λειτουργεί, επειδή αλλάζετε τους σωλήνες. Επίσης, όταν η κουζίνα θα μοιάζει με πεδίο μάχης, ο φούρνος μικροκυμάτων θα είναι η μοναδική λύση, για να ζεστάνετε το φαγητό.

Χαμογελάστε και σκεφθείτε ότι σύντομα όλη αυτή η ταλαιπωρία θα τελειώσει και θα απολαύσετε το αγαπημένο σας σπίτι στην καλύτερη κατάσταση, όπως ακριβώς το ονειρευτήκατε. Καλή επιτυχία!