Αγορές

Ανδρικοί σταυροί και κολιέ: πώς θα βρείτε το καλύτερο δώρο για άντρα

Το κολιέ αποτελούσε ανέκαθεν μέρος μιας στιλάτης ανδρικής εμφάνισης. Από αρχαιοτάτων χρόνων, οι άντρες φορούσαν διαφόρων ειδών αλυσίδες, για να δηλώσουν την κοινωνική τους θέση.  Η λειτουργία αυτών των κρεμαστών ήταν εντελώς διαφορετική από αυτή για τις γυναίκες, αφού πρόκειται για πιο διακριτικά αλλά και συμβολικά κομμάτια. Εν ολίγοις, το ανδρικό κολιέ δεν στοχεύει τόσο στην ομορφιά όσο στο να περάσει ένα μήνυμα σχετικά με τα πιστεύω και την ταύτιση του ατόμου με συγκεκριμένα πρότυπα. Αν σκέφτεστε να αγοράσετε ένα τέτοιο δώρο για τον καλό σας, τότε οι επιλογές είναι πολλές. Ανδρικοί σταυροί, αλυσίδες, τσόκερ και κρεμαστά έχουν εντελώς διαφορετικό στυλ το καθένα, οπότε το θέμα είναι να ξέρετε τι είναι αυτό που ταιριάζει στον συγκεκριμένο άνδρα.

Ανδρικοί σταυροί

Οι σταυροί για τους άντρες ήταν ανέκαθεν το πιο κλασικό κόσμημα. Όντας ένα θρησκευτικό σύμβολο, δεν φοριόντουσαν τόσο για να συμπληρώσουν την εμφάνιση όσο για να δηλώσουν την πίστη του ατόμου στον Χριστιανισμό. Πλέον, οι σταυροί ανδρικοί και γυναικείοι δεν έχουν τόσο έντονο συμβολισμό, όμως και πάλι χρησιμοποιούνται στους άνδρες με διακριτικό τρόπο. Μια μακριά αλυσίδα, για να βρίσκεται ο σταυρός κάτω από τη γραμμή του λαιμού, είναι μια ασφαλής επιλογή για ένα κόσμημα προσωπικό. Για τον ίδιο ακριβώς λόγο, ένα διακριτικό σχέδιο σε λευκόχρυσο εγγυάται ένα απλό και απέριττο στυλ που ταιριάζει σε όλους.

Στρατιωτική ταυτότητα

Σε πολλούς άντρες αρέσουν οι στρατιωτικές ταυτότητες που προσδίδουν ένα πιο αθλητικό και ασυμβίβαστο στυλ. Πρόκειται για τις αλυσίδες που καταλήγουν σε μια μεταλλική επιφάνεια, στην οποία αναγράφονται το όνομα και άλλα στοιχεία του ατόμου, όπως η ομάδα αίματος. Ξεκίνησαν να φοριούνται από τους στρατιώτες και σιγά σιγά έγιναν μέρος της pop κουλτούρας. Πλέον, βγαίνουν και με πολλά άλλα αναγραφόμενα στοιχεία, όπως κάποια αγαπημένη φράση. Αποτελούν ένα οικονομικό δώρο, αφού είναι μεταλλικές, όμως θα πρέπει να σιγουρευτείτε ότι όντως ο συγκεκριμένος άντρας προτιμά κάτι τέτοιο. Κάποιοι άντρες θεωρούν ότι είναι ασέβεια προς τους πραγματικούς υπηρέτες της πατρίδας, ενώ για κάποιους άλλους πρόκειται για ένα στυλ που δεν τους εκφράζει.

Τσόκερ

Τα τσόκερ είναι κοντά κολιέ που κρεμιούνται σχετικά σφιχτά γύρω από το λαιμό και σπανίως είναι μεταλλικά. Πρόκειται, κυρίως, για δερμάτινα κρεμαστά που συχνά έχουν και άλλα στοιχεία πάνω τους, όπως χάντρες. Είναι πολύ ιδιαίτερα και προσιδιάζουν σε μια πολύ νεανική και χαρούμενη εμφάνιση. Συνήθως, τα φορούν άντρες που ξέρουν να τολμούν με την εμφάνισή τους και θέλουν να ακολουθούν τις τάσεις της μόδας.

Κρεμαστά

Πολύ της μόδας είναι τα κρεμαστά που καταλήγουν πιο κάτω από το λαιμό, συνήθως στο ύψος του στήθους. Πρόκειται για κομψά κολιέ με μαύρο σκοινάκι ή δέρμα, τα οποία στην άκρη τους έχουν κάποιο ασημένιο στοιχείο, όπως νεκροκεφαλή, αστραπή ή κάποιο γράμμα. Φοριούνται κυρίως με T-shirt και μονόχρωμες μπλούζες και συμβάλλουν σε μια πολύ μοντέρνα ροκ εμφάνιση.