Σπίτι

Βάψιμο σπιτιού: Τα διακοσμητικά trends που θα αλλάξουν το σπίτι σας!

Εάν σκέφτεστε να δώσετε έναν αέρα ανανέωσης στο σπίτι σας, βάζοντας νέα χρώματα με το βάψιμο σπιτιού, τότε οι παρακάτω ιδέες και τάσεις σίγουρα θα σας ενδιαφέρουν, καθώς υπόσχονται να μεταμορφώσουν τον κάθε χώρο.

Το πρώτο βήμα, ίσως και το πιο σημαντικό είναι η συνεργασία με μία ομάδα επαγγελματιών, που γνωρίζουν όλα τα μικρά μυστικά του βαψίματος σπιτιού, των χρωματικών συνδυασμών, αλλά και της πιο αποτελεσματικής τεχνικής. Από εκεί και πέρα, μία αναζήτηση στο διαδίκτυο, ώστε να καταλάβετε τι θα ταίριαζε περισσότερο στο σπίτι σας, αλλά και τι αρέσει περισσότερο σε εσάς ανάμεσα σε τόσες επιλογές, σίγουρα θα ήταν βοηθητική.

Διχρωμίες

Βάψιμο τοίχου - διχρωμία

Οι διχρωμίες σε έναν τοίχο μεταξύ δύο έντονων χρωμάτων, αλλά και σε όλο τον χώρο, με εναλλαγή σε έναν τοίχο με διαφορετικό χρώμα, δίνουν την απαραίτητη ένταση στο βάψιμο του σπιτιού και την fun πινελιά που βοηθά στην αλλαγή της διάθεσης, αλλά στον τρόπο που θα διακοσμήσετε στη συνέχεια το σπίτι σας. Μπορείτε να επιλέξετε συμπληρωματικά χρώματα του ίδιου τόνου, αλλά και χρώματα εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους που θα κάνουν μία πολύ εντυπωσιακή αντίθεση.

Μοτίβα

Με τη βοήθεια ειδικών εργαλείων, μπορείτε να δημιουργήσετε εντυπωσιακά χρωματικά σχήματα σε έναν τοίχο του σαλονιού ή της κρεβατοκάμαρας και αυτόματα έχετε μία διαφορετική προσέγγιση διακόσμησης, που σας βγάζει από τον κόπο προσθήκης άλλων αντικειμένων. Μία άλλη εκδοχή είναι επίσης, να δημιουργήσετε γραμμές με εναλλαγή δύο χρωμάτων στο βάψιμο, τάση που βλέπουμε να χρησιμοποιείται πολύ στο παιδικό υπνοδωμάτιο. 

Μαυροπίνακας

Βάψιμο τοίχου με μαύρη απόχρωση

Πολύ σύγχρονη και ταυτόχρονα χρηστική τάση που μπορεί να αξιοποιηθεί κατά το βάψιμο τους σπιτιού, τόσο στην κουζίνα, όσο και στην είσοδό σας. Έτσι θα μπορείτε να σημειώνετε στον τοίχο τα ψώνια του super market, κάτι που δεν πρέπει να ξεχάσετε, σημείωμα στα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας ή απλά να αφήσετε τη φαντασία σας να δουλέψει ζωγραφίζοντας. Απευθυνθείτε στους ειδικούς που θα αναλάβουν το βάψιμο του σπιτιού, για να σας προτείνουν τα κατάλληλα υλικά για ένα πετυχημένο εφέ μαυροπίνακα.

Τολμήστε το έντονο χρώμα

Μη διστάσετε να βάλετε ένα έντονο χρώμα στο σπίτι σας, καθώς τα χρώματα αποτελούν μία άκρως μοντέρνα προσέγγιση, αλλά λειτουργούν αποδεδειγμένα θετικά ως προς την ψυχολογία μας. Σίγουρα υπάρχουν ειδικές κατηγορίες χρωμάτων για το σαλόνι, το υπνοδωμάτιο και την κουζίνα, ωστόσο τί καλύτερο από το να βλέπετε το χρώμα που σας φτιάχνει τη διάθεσή σε έναν μόνο τοίχο του χώρου! Μπορείτε επίσης, να δημιουργήσετε μία έντονη γωνία σε κάποιον από τους χώρους του σπιτιού, ενισχύοντάς την με one-of-a-kind αντικείμενα, που σίγουρα θα δώσει μία fun πινελιά!

Ψυχροί τόνοι

Βάψιμο δωματίου

Οι ψυχροί και ουδέτεροι τόνοι είναι επίσης μία πολύ σύγχρονη τάση, που σε αντίθεση με το βάψιμο σπιτιού σε έντονα χρώματα, λειτουργεί εκπληκτικά εάν σκοπεύετε να τοποθετήσετε έντονα έπιπλα και αντικείμενα στο χώρο σας. Για παράδειγμα, ένα έντονο σαλόνι και τα αντίστοιχα διακοσμητικά, θα ταίριαζαν υπέροχα με ένα απαλό και ψυχρό γκρι σε όλους τους τοίχους. 

Σε γενικές γραμμές, η διακόσμηση και τα έπιπλα του σπιτιού παίζουν καθοριστικό ρόλο στην επιλογή των χρωμάτων και της συνολικής προσέγγισης στο βάψιμο του σπιτιού. Επιλέξτε την λύση που θα σας κάνει να νιώθετε άνετα και θα μετατρέψει τον χώρο σας σε αυτό που πάντα θέλατε!

Ευχαριστούμε τους ειδικούς της Chroma Decor για τις χρήσιμες πληροφορίες. Μπορείτε να επισκεφθείτε και την ιστοσελίδα τους στο www.chromadecor.gr για να δείτε τα έργα τους!