Επιχειρήσεις

Διακόσμηση καταστημάτων ρούχων: 10 tips για να μπουν περισσότεροι πελάτες

Όλες οι έρευνες αποδεικνύουν ότι στη λιανική πώληση παίζει τεράστιο ρόλο η πρώτη εικόνα. Πώς θα νιώσει ο υποψήφιος πελάτης, όταν δει το κατάστημά σας από μακριά; Θα θελήσει να μπει μέσα; Όταν κάνει το πρώτο βήμα, θα είναι το περιβάλλον αρκετά ελκυστικό, ώστε να κάνει και το επόμενο και τελικά να αγοράσει;

Με λίγα λόγια, ειδικά στα μαγαζιά με ρούχα, το design είναι κομβικής σημασίας. Η διακόσμηση καταστημάτων ρούχων μπορεί να γίνει με αρκετούς διαφορετικούς τρόπους και δεν αφορά μόνο τη διαρρύθμιση των επίπλων και την τοποθέτηση διακοσμητικών στοιχείων. Αφορά μια συνολική εμπειρία με προσοχή ακόμα και στην παραμικρή λεπτομέρεια.

katastimata-rouxon

Θέλετε να είστε στην πρωτοπορία και να δείτε την επιχείρησή σας να πετυχαίνει;

Ακολουθήστε τα παρακάτω tips:

  • Βεβαιωθείτε ότι η εξωτερική εικόνα του μαγαζιού είναι σε καλή κατάσταση. Φώτα που λειτουργούν άψογα, φρέσκο ​​χρώμα στους τοίχους, ορατή και ευανάγνωστη πινακίδα είναι τα κυριότερα στοιχεία της πρώτης εντύπωσης που δίνει το κατάστημά σας στους πιθανούς πελάτες.
  • Προσθέστε στη βιτρίνα τις προσφορές σας με ευανάγνωστη σήμανση. Τα ποσοστά των εκπτώσεων πρέπει να φαίνονται ξεκάθαρα και να προσελκύουν κόσμο.
  • Η καθαριότητα είναι το άλφα και το ωμέγα. Ο χώρος μπροστά στο κατάστημα, τα τζάμια της βιτρίνας και φυσικά το εσωτερικό του μαγαζιού, οι πάγκοι, τα ράφια κλπ πρέπει να είναι πεντακάθαρα και αστραφτερά.
  • Αξιοποιήστε τη δυναμική των social media δημιουργώντας ένα σημείο ιδανικό για φωτογραφίες selfie μέσα στο κατάστημα. Όχι μόνο θα δώσετε την ευκαιρία στους πελάτες να μείνουν παραπάνω μέσα στο μαγαζί, αλλά και η τοποθεσία σας θα κυκλοφορήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
  • Επεκτείνετε τη διακόσμηση στο πεζοδρόμιο μπροστά από το κατάστημα, ώστε να δελεάσει τους πελάτες να εισέλθουν στο κατάστημα.
  • Ανανεώνετε τη βιτρίνα σας κάθε λίγες εβδομάδες με εντυπωσιακά στοιχεία, αλλά χωρίς να την παραφορτώνετε.
  • Παίξτε την κατάλληλη μουσική στο κατάστημά σας. Πλέον, η διακόσμηση καταστημάτων ρούχων δεν θεωρείται μόνο μια οπτική εμπειρία, αλλά μια συνολική εμπειρία για όλες τις αισθήσεις. Φυσικά, η επιλογή της κατάλληλης μουσικής πρέπει να γίνει πολύ προσεκτικά ανάλογα με το προφίλ του καταστήματος.
  • Φτιάξτε μέσα στο κατάστημα μια γωνιά για ξεκούραση. Προσθέστε πολυθρόνες και καναπέδες, ώστε οι πελάτες να μπορούν να ξαποστάσουν και να συνεχίσουν με όρεξη τα ψώνια τους.
  • Διασκεδάστε τα παιδιά. Προσελκύστε γονείς στο κατάστημά σας παρέχοντας ψυχαγωγία στα παιδιά τους με μια μικρή περιοχή μέσα στο μαγαζί με ένα τραπέζι με παιχνίδια και βιβλία.
  • Δώστε μεγάλη σημασία στον φωτισμό. Σε ένα κατάστημα ρούχων ο φωτισμός πρέπει να είναι επαρκής, ώστε να φαίνονται με ακρίβεια τα χρώματα και οι γραμμές των προϊόντων. Από την άλλη, ο υπερβολικός, ψυχρός φωτισμός είναι σαφέστατα μειονέκτημα.