Επιχειρήσεις

Εξοπλισμός εστίασης: Πώς να επιλέξω παγομηχανή με βάση το σχήμα του πάγου;

Ο εξοπλισμός εστίασης αποτελείται από διάφορες συσκευές, άλλες πιο προφανείς, όπως οι φούρνοι και τα ψυγεία, και άλλες λιγότερο προφανείς. Στις συσκευές που πολλές επιχειρήσεις αγνοούν ανήκουν οι παγομηχανές.

Πολλές επιχειρήσεις εστίασης επιλέγουν να αγοράζουν πάγο απέξω και απλά να τον αποθηκεύουν σε αποθήκες πάγου. Όμως, συχνά δεν γίνεται σωστή μελέτη και καθορισμός των αναγκών, ώστε να μπορεί να γίνει στάθμιση του αν συμφέρει ή όχι να αγοράζει κανείς τον πάγο απέξω.

Σε πολλές περιπτώσεις, συμφέρει εξαιρετικά να έχει ένα εστιατόριο ή ένα μπαρ τη δική του παγομηχανή, ώστε να έχει άμεσα όσο πάγο χρειάζεται. Αν το αποφασίσετε, τότε θα πρέπει να καθορίσετε τι χαρακτηριστικά θα έχει η συσκευή, καθώς η ποικιλία είναι μεγάλη.

Πληθώρα επιλογών υπάρχει, για παράδειγμα, στο σχήμα του πάγου που βγάζει η κάθε παγομηχανή. Αυτό μπορεί εκ πρώτης όψεως να φαίνεται ασήμαντο, όμως παίζει μεγάλο ρόλο τόσο στη λειτουργία όσο και στην αισθητική μιας επιχείρησης. Το σχήμα και γενικά ο τύπος του πάγου έχει να κάνει με τις ανάγκες των πελατών και με τις δραστηριότητες κάθε επιχείρησης.

Ας δούμε παρακάτω τις επιλογές που έχετε.

Τριμμένος πάγος

Ο τριμμένος πάγος δεν χρησιμοποιείται σε κανένα ποτό, καθώς η κύρια λειτουργία του είναι να διατηρεί τα τρόφιμα κρύα. Έτσι, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ψυχόμενες βιτρίνες και μπουφέδες, όπου τοποθετούνται προϊόντα, όπως νωπό κρέας και ψάρι ή σαλάτες.

Μισό παγάκι

Τα μισά παγάκια είναι μικρότερα φυσικά από τα ολόκληρα και συνεπώς χρησιμοποιούνται σε ποτά, όπου δεν χωράνε ολόκληρα παγάκια, όπως π.χ. στενά ποτήρια κοκτέιλ. Το βασικό τους πλεονέκτημα πέρα από το μέγεθός τους που τα κάνει εύκολα στη μετακίνηση και το σερβίρισμα είναι ότι παγώνουν γρήγορα το ποτό, χωρίς όμως να περιέχουν μεγάλη ποσότητα νερού, οπότε δεν το αραιώνουν.

Ολόκληρο παγάκι

Κλασικά παγάκια με σχέδια

Ιδανικό για αναψυκτικά, χυμούς και νερό, όπου τα ποτήρια είναι αρκετά φαρδιά για τα παγάκια αυτά χωρίς δυσκολία. Έτσι, χρησιμοποιείται κυρίως σε εστιατόρια και καφετέριες και λιγότερο σε μπαρ. Το πρόβλημά του είναι ότι πιάνει πολύ χώρο στην αποθήκευση και ότι είναι σχετικά ακριβό.

Παγάκι με τρύπα

Θεωρείται ο ιδανικός τύπος πάγου για ποτά, επειδή παγώνει άμεσα το ποτό αλλά αργεί να λιώσει. Επιπλέον, είναι εύκολο στο σερβίρισμα, καθώς μπορεί να πιαστεί πολύ εύκολα με το ειδικό εξάρτημα. Χρησιμοποιείται κατά κόρον στα μπαρ και στα εστιατόρια για ποτά που σερβίρονται σε ποτήρι με φαρδύ άνοιγμα.

Μακρόστενο παγάκι

παγάκι μακρύ

Σε σχήμα που μοιάζει με ημισέληνο, είναι μια καλή επιλογή για ποτά σε μακρόστενο ποτήρι, όπου το ποτό πρέπει να παγώσει γρήγορα. Επίσης, χρησιμοποιείται συχνά και στις καφετέριες, γιατί παγώνει γρήγορα μεγάλες ποσότητες νερού, αφού χωράνε περισσότερα παγάκια σε ένα ποτήρι. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.

Μεγάλα παγάκια

ποτήρι με παγάκια

Τα ακριβότερα παγάκια είναι αυτά που έχουν μεγαλύτερο μέγεθος από το κανονικό. Χρησιμοποιούνται σε μπαρ για ιδιαίτερα κοκτέιλ, όπου το ζητούμενο είναι να κρυώσει το ποτό χωρίς να αραιωθεί πολύ από τον πάγο.

 

Βρείτε τον επόμενο εξοπλίσμο εστίασης σε μοναδικές προσφόρες και υψηλή ποιότητα στην ιστοσελίδα του KitchenPro.gr