Σπίτι

Επισκευές ψυγείων: Πότε είναι η ώρα να απευθυνθείτε σε ειδικό;

Πολλές φορές παρατηρούμε κάποια δυσλειτουργία στις οικιακές συσκευές.Τα ψυγεία μας με μια σωστή συντήρηση πιθανότατα δε θα μας βγάλουν βλάβες, ακόμα κι αν τα χρησιμοποιούμε -κυριολεκτικά- 24 ώρες τη μέρα, κάθε μέρα. Μερικές φορές έρχεται εκείνη η στιγμή που οι επισκευές ψυγείων είναι η μόνη λύση ώστε να μην μπούμε σε έξοδα ολικής αντικατάστασης. 

 

Φυσικά είναι εξαιρετικά δυσάρεστο να χαλάει το ψυγείο μας και να φορτωνόμαστε με τα έξοδα μιας πιθανής επισκευής. Πολλοί από μας μπαίνουμε σε πειρασμό να “σκαλίσουμε” από μόνοι μας το ψυγείο με την ελπίδα να καταφέρουμε να επιδιορθώσουμε τη βλάβη. Αυτό όμως μπορεί να μας κοστίσει περισσότερα χρήματα διότι ενδέχεται να προκαλέσουμε ακόμα μεγαλύτερη ζημιά. Άρα, έχει σημασία να γνωρίζουμε πότε το ψυγείο μας χρειάζεται επισκευή, και φυσικά να απευθυνθούμε σε επαγγελματίες.

 

Ας δούμε τα σημάδια που μας δίνουν τα ψυγεία μας για να καταλάβουμε πως κάτι δεν πάει καλά και χρειάζεται επίσκεψη από συνεργείο επισκευών.

Το ψυγείο έχει πολλή υγρασία

Λαστιχάκια για ψυγεία

Αν παρατηρήσουμε πως το ψυγείο “ιδρώνει”, είναι σχεδόν βέβαιο πως δεν πιάνει τα επιθυμητά επίπεδα ψύξης. Ελέγχουμε αν τα λάστιχα στην πόρτα έχουν νερό ή ακόμα και μούχλα. Σε περίπτωση που συμβαίνει κάτι από τα δύο, ή και τα δύο, πρέπει να απευθυνθούμε σε επαγγελματίες που εξειδικεύονται στις επισκευές ψυγείων.

Αυξημένη θερμοκρασία

Για να ελέγξουμε αν η θερμοκρασία του ψυγείου μας είναι υψηλή, μπορούμε απλώς να αγγίξουμε την πίσω εξωτερική μερία του με το χέρι μας. Σε περίπτωση που είναι πιο ζεστό το ψυγείο απ’ό,τι άλλες φορές χρειάζεται να καλέσουμε έναν ειδικό για να κοιτάξει αν υπάρχει κάποια βλάβη.

Χαλασμένο φαγητό

Διάφορα τρόφιμα στο ψυγείο

Αν παρατηρήσουμε πως το φαγητό που βρίσκεται στο ψυγείο μας χαλάει πιο γρήγορα τότε υπάρχει κάποιο τεχνικό πρόβλημα. Για να βεβαιωθούμε πως συμβαίνει όντως αυτό, μπορούμε να δούμε πόσο γρήγορα ή αργά ζεσταίνονται τα κουτάκια αναψυκτικών σε σχέση με άλλες φορές. Αυτό που συμβαίνει είναι πως το ψυγείο μας δε συγκρατεί τη σωστή θερμοκρασία, και παράλληλα καταναλώνει περισσότερη ενέργεια. Συνεπώς, πετάμε περισσότερο φαγητό, και χάνουμε χρήματα στο ρεύμα. Η ανάγκη επισκευής σε αυτή την περίπτωση είναι επιτακτική!

Τι μπορούμε να κάνουμε εμείς;

Αν εντοπίσουμε κάποιο από τα παραπάνω σημάδια, ή ακόμα και κάτι άλλο που θα μας φανεί ασυνήθιστο, μπορούμε να δοκιμάσουμε να κάνουμε μια απόψυξη. Αν και τα σύγχρονα ψυγεία διαθέτουν αυτόματο σύστημα, στα περισσότερα συμβατικά ψυγεία αυτή η ενέργεια μπορεί να μας λύσει το πρόβλημα. Εφόσον κάνουμε την απόψυξη και δεν δούμε κάποια διαφορά στη λειτουργία του ψυγε’ιου έπειτα, υπάρχει σίγουρα βλάβη που απαιτεί την επίσκεψη τεχνικού επισκευών.

 

Το πολύ ευχάριστο είναι πως πλέον υπάρχουν πολλοί καταρτισμένοι τεχνικοί στις επισκευές ψυγείων, εταιρίες επισκευών, και επαγγελματίες. Αυτό σημαίνει πως δεν θα δυσκολευτούμε στην εύρεση τεχνικού ή μιας οικονομικής προσφοράς όταν χρειαστεί!