Σπίτι

Επισκευή πλυντηρίου Πίτσος: Τα 4 συχνότερα προβλήματα & πώς να τα αντιμετωπίσετε μόνοι σας

Τα πλυντήρια Πίτσος είναι γενικά αξιόπιστες συσκευές, οι οποίες δεν παρουσιάζουν συχνά βλάβες, ειδικά αν γίνεται τακτικό service. Επιπλέον, ακόμα και αν εμφανιστεί κάποιο πρόβλημα, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι πρέπει να καλέσετε τεχνικό. Σε πολλές περιπτώσεις, η επισκευή πλυντηρίου Πίτσος είναι κάτι απλό που μπορεί να γίνει από τον οποιονδήποτε.

Η ομάδα ειδικών στις επισκευές πλυντηρίων της ServiceNowAthens.com μας βοήθησε να συγκεντρώσουμε παρακάτω μερικά συχνά προβλήματα σε πλυντήρια Πίτσος, τα οποία μπορείτε εύκολα να λύσετε μόνοι σας με απλές κινήσεις και χωρίς ανάγκη επιπλέον εξοπλισμού.

Χαρούμενη γυναικά δίπλα σε πλυντήριο ρούχων

Ενεργοποιημένη ασφάλεια παιδιού

Τα πλυντήρια Πίτσος έχουν τη δυνατότητα να ενεργοποιηθεί η ασφάλεια παιδιού, έτσι ώστε να μη μπορεί να ξεκινήσει η πλύση ούτε να ανοίξει η πόρτα. Αν, λοιπόν, δεν ξεκινάει το πλυντήριο και δεν ανοίγει η πόρτα, παρόλο που ο κάδος δεν έχει νερά, τότε κοιτάξτε μήπως στην οθόνη αναβοσβήνει η ένδειξη CL. Αν ναι, θα πρέπει να πατήσετε παρατεταμένα το κουμπί με το κλειδί. Αν δεν υπάρχει τέτοιο κουμπί στο πλυντήριό σας, τότε πατήστε ταυτόχρονα και παρατεταμένα το κουμπί για τις στροφές και τη λήξη της πλύσης.

Ένα παιδί πίσω από πόρτα πλυντηρίου ρούχων & ένα παιδί στο εσωτερικό άδειου κάδου πλυντηρίου

Δεν γίνεται σωστά το στύψιμο

Υπάρχουν πολλοί λόγοι, για τους οποίους το στύψιμο δεν γίνεται σωστά. Ο κυριότερος -και ευτυχώς ο πιο απλός- είναι το άνισα κατανεμημένο φορτίο. Τα πλυντήρια Πίτσος διαθέτουν σύστημα ζυγοστάθμισης που ανιχνεύει το βάρος και την ισορροπία του, ώστε να μην προκληθεί βλάβη στον κάδο λόγω πολύ μεγάλου ή πολύ μικρού βάρους.

Καλό είναι, πάντως, να θυμάστε ότι τα ρούχα μέσα στον κάδο δεν πρέπει να καλύπτουν πάνω από τα 2/3 του, ενώ τα διαφορετικού μεγέθους ρούχα σε κάθε πλύση εξασφαλίζουν ότι το βάρος θα κατανεμηθεί ομοιόμορφα.

Το πλυντήριο δεν τραβάει το μαλακτικό

Αυτό μπορεί να συμβαίνει για δύο βασικούς λόγους. Πρώτον, επειδή έχει φράξει η δίοδος του μαλακτικού προς το εσωτερικό του πλυντηρίου λόγω καταλοίπων από προηγούμενες πλύσεις. Καλό είναι να πλένετε το συρτάρι μετά από μερικές πλύσεις, ώστε να μη μένουν υπολείμματα.

Ένας άλλος λόγος είναι ότι η ποσότητα του απορρυπαντικού είναι υπερβολική, με αποτέλεσμα να δημιουργείται αφρός μέσα στον κάδο. Αυτό μπορεί να βλάψει με πολλούς τρόπους το πλυντήριο, οπότε θα πρέπει πάντα να βάζετε την ποσότητα του απορρυπαντικού που συμβουλεύει ο κατασκευαστής ανάλογα με το βάρος σε κάθε πλύση.

Γυναικείο χέρι ρίχνει μαλακτικό σε πλυντήριο

Το νερό δεν θερμαίνεται

Αν το πλυντήριο έχει δύο παροχές νερού για ζεστό και κρύο νερό, ο πιο πιθανός λόγος για αυτό το πρόβλημα είναι ότι δεν εισάγεται το ζεστό νερό. Αυτό συμβαίνει συνήθως επειδή η βάνα του ζεστού νερού δεν είναι εντελώς ανοιχτή ή επειδή κάποιο αντικείμενο έχει μπλοκάρει τον σωλήνα εισαγωγής του ζεστού νερού.

Αν δεν μπορείτε να λύσετε μόνοι σας το πρόβλημα, καλό είναι να μην το διακινδυνεύσετε με πειραματισμούς που θα σας κοστίσουν περισσότερο. Ένας τεχνικός της Service Now, εξειδικευμένος στην επισκευή πλυντηρίου Πίτσος, είναι άμεσα στη διάθεσή σας, για να σας λύσει το πρόβλημα με ιδιαίτερα προσιτές τιμές μέσα σε μία μόλις ημέρα.