Σπίτι

Επισκευή ψυγείου General Electric: οι 5 συχνότερες βλάβες & πώς να τις αντιμετωπίσετε

Τα ψυγεία General Electric θεωρούνται από τα πλέον αξιόπιστα, καθώς εμφανίζουν ελάχιστες βλάβες και έχουν διάρκεια ζωής πάνω από δύο δεκαετίες. Επιπλέον, αν τυχόν εμφανίσουν κάποια βλάβη, αυτή αντιμετωπίζεται εύκολα και χωρίς μεγάλες δαπάνες, καθώς αφορά ένα συγκεκριμένο ανταλλακτικό.

Συγκεντρώσαμε παρακάτω μερικές κλασικές περιπτώσεις, όπου η επισκευή ψυγείου General Electric είναι απαραίτητη. Για πολλές από αυτές, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που μπορείτε να κάνετε και εσείς οι ίδιοι, για να τη διορθώσετε, ενώ για κάποια άλλα η συνδρομή τεχνικού είναι η καλύτερη επιλογή.

Παγωμένα λαχανικά

Τα τρόφιμα δεν ψύχονται

Αν τα τρόφιμα χαλάνε, επειδή δεν ψύχονται σωστά, τότε το ψυγείο πιθανότατα δεν μπορεί να κρατήσει μια σταθερή θερμοκρασία. Σε αυτή την περίπτωση, χρειάζεται αλλαγή θερμοστάτη. Προτού καλέσετε τον τεχνικό, όμως, ελέγξτε ότι ο θερμοστάτης είναι ρυθμισμένος στη θερμοκρασία που πρέπει και ότι η πόρτα κλείνει σωστά. Μπορεί απλά να έχει κουνηθεί ο δείκτης του θερμοστάτη ή να έχει χαλαρώσει το λάστιχο στην πόρτα.

Πάντως, αν έχει χαλάσει ο θερμοστάτης, θα παρατηρήσετε και άλλα θέματα, όπως συσσώρευση υγρασίας στα τοιχώματα του ψυγείου ή συγκέντρωση πάγου στην κατάψυξη.

Παγάκια

Έχει χαλάσει η παγομηχανή

Αν η παγομηχανή έχει σταματήσει να βγάζει παγάκια, μπορεί να έχει φράξει το σωληνάκι της παροχής νερού, οπότε πρέπει να αλλαχθεί από τεχνικό. Ενδέχεται, όμως, απλά τα παγάκια να έχουν γίνει μια μάζα μέσα στον κάδο και να μη μπορούν να βγουν προς τα έξω. Ένα άλλο πρόβλημα μπορεί να βρίσκεται στον θερμοστάτη της κατάψυξης, οπότε να μη μπορεί να παραχθεί πάγος. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει ο τεχνικός να κάνει ενδελεχή έλεγχο στο σύστημα κατάψυξης.

Το ψυγείο δεν ανάβει

Αν η πρίζα του ψυγείου λειτουργεί κανονικά και δεν έχει πέσει κάποια ασφάλεια, τότε το πρόβλημα δεν είναι κεντρικό αλλά στο ψυγείο. Είναι πιθανό να έχει χαλάσει η πλακέτα του, η οποία στις περισσότερες περιπτώσεις αντικαθίσταται. Μπορεί, όμως, κάποιος έμπειρος τεχνικός να καταφέρει να την επισκευάσει.

Το ψυγείο κάνει θόρυβο

Όταν το ψυγείο κάνει θόρυβο που είναι πιο έντονος και διαφορετικός από τον συνηθισμένο, τότε το μυαλό μας αμέσως πηγαίνει σε βλάβη του μοτέρ ή του ανεμιστήρα. Μπορεί, όμως, απλά το ψυγείο να μην στέκεται καλά στο έδαφος ή ακόμα και να κάνει συντονισμό κάποιο αντικείμενο κοντά στα τοιχώματά του.

Γυναίκα μυρίζει άσχημη μυρωδιά από το ψυγείο

Το ψυγείο μυρίζει άσχημα

Οι οσμές ενδέχεται να αναδίδονται από χαλασμένα τρόφιμα, τα οποία δεν ψύχονται σωστά λόγω βλάβης στον θερμοστάτη. Αν δεν ισχύει κάτι τέτοιο, τότε μπορεί να χρειάζεται πλύσιμο ο κάδος του πάγου, από όπου βγαίνουν τα παγάκια και το κρύο νερό. Διαφορετικά, απαιτείται αλλαγή στο φίλτρο νερού, η οποία πρέπει να γίνει από τους εξειδικευμένους τεχνικούς της Servicenowathens.com, στην επισκευή ψυγείου General Electric.