Επιχειρήσεις

Η χρησιμότητα ψυγείου αναψυκτικών για την επιχείρησή σας

Όταν κάποιος ξεκινάει την επιχείρησή του, είναι λογικό να προσπαθεί να αγοράσει αρχικά μόνο τον απαραίτητο επαγγελματικό εξοπλισμό και σταδιακά να προχωρήσει σε πιο δαπανηρές και εξειδικευμένες επιλογές. Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, κάτι τέτοιο όχι μόνο δεν είναι πρακτικό, αλλά ούτε συμφέρον. Γιατί συχνά η πιο ειδική συσκευή προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα τόσο σε επίπεδο λειτουργικότητας όσο και οικονομίας.

Αυτό ακριβώς ισχύει με τα επαγγελματικά ψυγεία αναψυκτικών. Διαθέτουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που τα καθιστά απαραίτητα σε πληθώρα επιχειρήσεων και δεν μπορούν να υποκατασταθούν από τα ψυγεία γενικής χρήσης.

Ας δούμε πιο αναλυτικά τι ακριβώς προσφέρει ένα ψυγείο αναψυκτικών και πότε είναι απαραίτητο για μια επιχείρηση.

Ψυγεία Αναψυκτικών

Διαφανής πόρτα και διατήρηση της θερμοκρασίας

Η πόρτα ενός συμβατικού ψυγείου είναι αδιαφανής, έτσι ώστε το ψυγείο να μπορεί να διατηρήσει τις εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες που απαιτούνται για τη συντήρηση τροφίμων. Αυτό δεν είναι απαραίτητο στα ποτά, οπότε ένα ψυγείο αναψυκτικών έχει γυάλινη διαφανή πόρτα.

Κάτι τέτοιο μπορεί να φαίνεται ανούσιο, όμως δεν είναι. Στις επιχειρήσεις, στις οποίες τα αναψυκτικά δεν αποτελούν προμήθειες, αλλά πωλούνται απευθείας στους πελάτες, είναι βασικό αυτοί να μπορούν να τα βλέπουν, χωρίς να πρέπει να ανοίγουν συνεχώς το ψυγείο. Έτσι, και πιο γρήγορα θα γίνει η επιλογή και η ενεργειακή αποδοτικότητα του ψυγείου θα είναι υψηλότερη. Με λίγα λόγια, δεν θα χάνει συνεχώς τη θερμοκρασία του, οπότε το κόστος χρήσης του θα είναι σημαντικά χαμηλότερο.

Υψηλότερη θερμοκρασία

Τα ψυγεία για τρόφιμα πρέπει να λειτουργούν σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες (περίπου 5 βαθμούς Κελσίου), για να διατηρούν αναλλοίωτα διάφορα τρόφιμα, όπως αλλαντικά, κρέατα και γαλακτοκομικά προϊόντα που είναι ευπαθή στην αλλοίωση.

Από την άλλη, τα ποτά και τα αναψυκτικά δεν αλλοιώνονται εύκολα, οπότε το ψυγείο πρέπει απλά να τα κρατάει δροσερά. Οπότε λειτουργεί περίπου στους 12-15 βαθμούς Κελσίου. Έτσι, αν χρησιμοποιείτε το συμβατικό ψυγείο για τη διατήρηση των αναψυκτικών, τότε απλά θα πληρώνετε περισσότερο, για να έχει αυτό χαμηλή θερμοκρασία, ενώ κάτι τέτοιο δεν χρειάζεται.

Διαρρύθμιση

Τα ψυγεία για τρόφιμα έχουν πολλά ράφια και συρτάρια, ώστε να μπορούν να αποθηκεύσουν προϊόντα διαφόρων διαστάσεων. Από την άλλη, τα ψυγεία για αναψυκτικά και ποτά είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να δέχονται τον μέγιστο αριθμό μπουκαλιών και να προσφέρουν υψηλή χωρητικότητα και εργονομία για ένα συγκεκριμένο είδος. Έτσι, με ένα σχετικά μικρό και στενό ψυγείο μπορείτε να διατηρήσετε πολλά αναψυκτικά και ποτά, οπότε βοηθάει σημαντικά στην εργονομία μιας μικρής κουζίνας.

Εξοικονόμηση χώρου

Τα συμβατικά ψυγεία πρέπει να έχουν αρκετό χώρο στα πλαϊνά και στο πίσω μέρος τους για τον κατάλληλο εξαερισμό τους, οπότε δεν μπορούν να τοποθετηθούν παντού. Αντίθετα, ένα ψυγείο αναψυκτικών μπορεί να τοποθετηθεί ακόμα και κολλητά στον τοίχο, αφού δεν δαπανά πολλή ενέργεια και άρα δεν έχει τόσες ανάγκες εξαερισμού. Επιπλέον, ακριβώς επειδή η θερμοκρασία του δεν είναι πολύ χαμηλή, μπορεί να μπει ακόμα και δίπλα σε πηγές θερμότητας χωρίς πρόβλημα. 

Επιπλέον διαβάστε : Επισκευές ψυγείων: Πότε είναι η ώρα να απευθυνθείτε σε ειδικό;