Ενημέρωση

Καλοκαιρινοί Έρωτες Με Διάρκεια

Το καλοκαίρι είναι η πιο ερωτική περίοδος του χρόνου καθώς οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν καλή διάθεση και περισσότερο ελεύθερο χρόνο. Επίσης ορμόνες η ντοπαμίνη,  και η τεστοστερόνη αυξάνονται και η μελατονίνη μειώνεται, κάνοντάς μας ευχάριστους και σε διαρκή ετοιμότητα για ταξίδια και νέες περιπέτειες. Η διάθεση για έρωτα να είναι μεγαλύτερη το καλοκαίρι  και πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι οι καλοκαιρινοί έρωτες είναι εφήμεροι, ίσως λόγω άγχους ή επειδή το έχουν συνδέσει με την ανεμελιά των παιδικών χρόνων.

Σκοπός όμως είναι και παραμένει να ερωτευόμαστε το πρόσωπο και όχι την κατάσταση που βιώνουμε. Με λίγα λόγια πρέπει να εκμεταλλευτούμε αυτό το ειδυλλιακό κλίμα προς όφελος της προσωπικής μα ζωής με στόχο την διάρκεια, την συντροφικότητα και την εξέλιξη του έρωτα σε αγάπη. Κάποιος ο οποίος είναι ούτως ή άλλως συνειδητοποιημένος και θέλει να νιώσει συναισθηματική πληρότητα αναζητά τον έρωτα όλο τον χρόνο αλλά το καλοκαίρι λόγω διάθεσης μπορεί να επιτύχει αυτόν τον στόχο. Το ευχάριστο είναι ότι τέτοιοι άνθρωποι υπάρχουν, είναι σίγουροι για τον εαυτό τους και για τα όνειρα που θέλουν να πραγματοποιήσουν, είναι αυθεντικοί, έτοιμοι, εκδηλωτικοί.

Και τι καλύτερο από το να βλέπουμε αυτά τα στοιχεία του χαρακτήρα και της συμπεριφοράς. Είναι βασικό κομμάτι και αποτελούν συστατικά στοιχεία για μια υγιή σχέση με διάρκεια.  Άρα δεν πρέπει να θεωρούμε τις καλοκαιρινές σχέσεις ως εμπειρίες αλλά ως ευκαιρία για την δημιουργία μιας δυνατής και δεμένης σχέσης με μονιμότητα. Άρα έχουν τις ίδιες πιθανότητες να επιτύχουν ή να αποτύχουν όπως και εκείνες που ξεκινάνε οποιαδήποτε στιγμή μέσα στον χρόνο. Τη διαφορά στη διάρκεια την κάνει το άτομο και όχι η συναισθηματική ατμόσφαιρα που επικρατεί μια συγκεκριμένη εποχή επομένως δεν μπορούμε να προδικάσουμε ότι αυτό σηματοδοτεί και την επιτυχία ή αποτυχία μιας σχέσης.

Η εκδήλωση του πραγματικού μας εαυτού θα πρέπει να είναι αυτή που θα σαγηνεύσει τον άλλο, μέσω της επικοινωνίας, του ενδιαφέροντος και της προσοχής που θα δείξουμε στο πρόσωπο του άλλου. Αν σκεφτείς ότι η ζωή είναι ένα ταξίδι, είναι σίγουρα ωφέλιμο να γνωρίζεις τον προορισμό, έχοντας κάνει τις σωστές επιλογές. Ειδικότερα η επιλογή του συντρόφου ζωής, είναι το μεγαλύτερο βήμα μας ώστε να δημιουργήσουμε οικογένεια και να κυοφορήσουμε την αιωνιότητα. ‘

Απόλαυσε τη ζωή τώρα και φρόντισε και για μετά. Τα γραφεία ΠΑΠΠΑΣ με πολυετή εμπειρία και γνώση κατανοούν τα συναισθήματα και τις ανάγκες του εκάστοτε ανθρώπου και συμβάλλουν στην προσωπική του ευτυχία! «ΠΑΠΠΑΣ», Ομήρου 38, Κολωνάκι, τηλ. 210 -3620147. www.pappas.gr