Σπίτι

Κούνιες κήπου: 4 έξυπνα tips διακόσμησης για τους εξωτερικούς χώρους

Είτε ζείτε στην ύπαιθρο είτε στην πόλη, το να έχετε κήπο είναι πάντα μια σημαντική πολυτέλεια που πρέπει να την αξιοποιείτε στο έπακρο. Δεν υπάρχει πιο όμορφο συναίσθημα το καλοκαίρι από το να χαλαρώνετε στον κήπο κάτω από τη σκιά των δέντρων. 

Για να πετύχετε την απόλυτη χαλάρωση, θα πρέπει φυσικά να επενδύσετε σε αναπαυτικά έπιπλα, τα οποία θα δώσουν μια lounge πινελιά στον χώρο. Από τα πιο ρομαντικά και εντυπωσιακά έπιπλα είναι φυσικά οι κούνιες κήπου.

Πώς και πού, όμως, μπορείτε να τις βάλετε στον κήπο σας; Τι πρέπει να προσέξετε, για να δημιουργήσετε μια όμορφη εικόνα, όπως στα περιοδικά; Διαβάστε παρακάτω.

κουνια για κηπο

Η κούνια στο επίκεντρο

Όταν μιλάμε για ένα τόσο εντυπωσιακό κομμάτι, όπως η κούνια στον κήπο, τότε θα πρέπει να της δώσετε την κατάλληλη προσοχή. Μην την τοποθετήσετε σε ένα ακριανό σημείο, αλλά κάντε την το κεντρικό σημείο στον χώρο. Για να το πετύχετε αυτό, θα πρέπει να τη βάλετε στο καλύτερο σημείο του κήπου και να της προσθέσετε τριγύρω διάφορα διακοσμητικά, γλαστράκια και μαξιλάρες. Αμέσως η γωνιά θα αποκτήσει τη γαλήνη και το στυλ που ψάχνετε.

Προσοχή στη θέση

Πάντως, η θέση της κούνιας παίζει κομβικό ρόλο για όλη τη διακόσμηση του κήπου. Δεν θα πρέπει η κούνια να εμποδίζει τη θέα στον κήπο ούτε να είναι σε σημείο που δεν επιτρέπει την ελεύθερη δίοδο. Ιδανικά, μπορείτε να τη βάλετε κοντά σε κάποιον ελεύθερο τοίχο με καρέκλες και τραπέζι κοντά της, ώστε να προσελκύετε τους καλεσμένους σας γύρω από το σημείο της κούνιας, όπου μπορείτε να χαλαρώσετε για ώρες.

καθισματα κηπου

Σταθερή ή κρεμαστή κούνια;

Οι επιλογές στις κούνιες κήπου είναι βασικά δύο. Μπορεί η κούνια να κρεμαστεί από κάποιο δέντρο ή από γάντζο στο ταβάνι, αλλά υπάρχουν και κούνιες που έρχονται με τη βάση τους, ώστε να μπορούν να τοποθετηθούν παντού. Το ποια θα επιλέξετε έχει φυσικά να κάνει με το αν έχετε κάποιο μέρος, για να κρεμάσετε την κούνια, αλλά και θέματα ασφαλείας.

Οι σταθερές κούνιες είναι πιο ασφαλείς, όμως λογικά είναι και πιο ακριβές, αφού έχουν ολόκληρη κατασκευή. Οι κρεμαστές είναι ιδανικές για κήπους χωρίς πολύ χώρο, αφού μπορείτε κάτω από την κούνια να τοποθετήσετε και άλλα πράγματα, όπως ένα μπαούλο, μαξιλάρια κλπ.

Αξεσουάρ

Φυσικά, μην ξεχάσετε να προσθέσετε στην κούνια τα κατάλληλα αξεσουάρ. Ένα μεγάλο κομμάτι της εντύπωσης που θα προκαλέσει η κούνια έχει να κάνει με τα μαξιλάρια που θα της τοποθετήσετε. Προτείνουμε αρκετά μαξιλάρια σε πολλά και έντονα χρώματα, για να δημιουργήσετε ένα boho στυλ στον κήπο σας που είναι το απόλυτα trend για τους εξωτερικούς χώρους φέτος.