Επιχειρήσεις

Πλυντήριο πιάτων επαγγελματικό: Είναι ενεργειακό αποδοτικό για την κουζίνα σας;

Σε μια κουζίνα εστιατορίου, το πλυντήριο πιάτων επαγγελματικό είναι κάτι απαραίτητο, αν θέλετε να έχετε εγγυημένη καθαριότητα και υγιεινή για τους πελάτες σας. Ωστόσο, ένα επαγγελματικό πλυντήριο πιάτων σπαταλάει αρκετή ενέργεια, οπότε έχει σημαντικό κόστος χρήσης, παρόλο που όσο η τεχνολογία προοδεύει, τόσο λιγότερη ενέργεια δαπανούν πλέον οι συσκευές.

Αυτό που μπορείτε να κάνετε, εκτός φυσικά από το να αγοράσετε ένα ενεργειακά αποδοτικό πλυντήριο, είναι να ελέγξετε αν η χρήση του είναι σωστή, ώστε να μετριάσετε το κόστος. Υπάρχουν ορισμένοι παράγοντες που μπορείτε να βελτιώσετε, ώστε να γίνει το πλυντήριό σας πιο αποδοτικό ενεργειακά, ακόμα και αν είναι παλιό.

Διαβάστε παρακάτω τι ακριβώς μπορείτε να κάνετε.

Επαγγελματικό πλυντήριο πιάτων γεμάτο με πιάτα

Πάντα το πλυντήριο να λειτουργεί γεμάτο

Μπορεί να είναι προφανές, όμως θα πρέπει να επιμείνετε στο προσωπικό σας. Θα πρέπει το πλυντήριο να είναι εντελώς γεμάτο και να γίνεται σωστή τοποθέτηση των πιάτων, των ποτηριών και των σκευών, ώστε να χωρούν όσο το δυνατόν περισσότερα.

Ρυθμιστής Θερμοκρασίας Νερού

Ελέγξτε τη θερμοκρασία του νερού

Χρησιμοποιήστε ένα θερμόμετρο πλυντηρίου πιάτων, για να ελέγξετε τη θερμοκρασία του νερού κατά τη διάρκεια του κύκλου πλύσης σε τακτική βάση. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τα επαγγελματικά πλυντήρια πιάτων υψηλής θερμοκρασίας, όπου θέλετε να διασφαλίσετε ότι η θερμοκρασία του νερού φτάνει τους 90 βαθμούς σε κάθε πλύση.

Επιπλέον, ο έλεγχος θερμοκρασίας συμβάλλει επίσης στην εξοικονόμηση ενέργειας και σε ένα πλυντήριο χαμηλής θερμοκρασίας, ώστε να μη γίνεται χρήση μεγάλης ποσότητας ζεστού νερού, εφόσον αυτό δεν χρειάζεται. Άλλωστε, τα πλυντήρια πιάτων χαμηλής θερμοκρασίας βασίζονται περισσότερο στο απορρυπαντικό και όχι τόσο στην υψηλή θερμοκρασία, για να πετύχουν την υγιεινή και την καθαριότητα των πιάτων.

Απενεργοποιήστε τους θερμαντήρες

Οι θερμαντήρες και οι ενισχυτές θέρμανσης στη μονάδα του πλυντηρίου πιάτων πρέπει να απενεργοποιούνται στο τέλος της ημέρας. Διαφορετικά, θα συνεχίσουν να θερμαίνουν το νερό άσκοπα, όσο η επιχείρηση δε λειτουργεί, σπαταλώντας σημαντικό ποσό ενέργειας.

Ελέγξτε την πίεση του νερού

Αν η πίεση του νερού είναι περισσότερη από 25 λίβρες ανά τετραγωνική ίντσα (PSI) αυτό σημαίνει ότι χρησιμοποιείτε περισσότερο νερό από όσο είναι απαραίτητο, καθώς τα περισσότερα πλυντήρια πιάτων απαιτούν μόνο 20 PSI. Καλό είναι να ρωτήσετε τον κατασκευαστή του πλυντηρίου ποια είναι η βέλτιστη πίεση και πώς θα τη ρυθμίσετε σωστά.

Επαγγελματικό πλυντήριο πιάτων τύπου τούνελ

Χρησιμοποιήστε το σωστό πλυντήριο

Αν έχετε περισσότερα από ένα πλυντήρια πιάτων, τότε είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε πάντα το πιο κατάλληλο. Σε πολυάσχολες περιόδους με τεράστιο όγκο πιάτων και ποτηριών, το πλυντήριο τύπου τούνελ είναι η κατάλληλη λύση. Όμως, επειδή αυτό καταναλώνει πολλή ενέργεια, για λιγότερα πιάτα δεν θα πρέπει επ’ ουδενί να το θέτετε σε λειτουργία και καλό είναι να χρησιμοποιείτε κάποιον άλλο τύπο πλυντηρίου.

Στην εταιρεία serkoararat.gr θα βρείτε πλυντήρια πιάτων επαγγελματικά, από κορυφαίους κατασκευαστές.