Επιχειρήσεις

Πλυντήριο πιάτων επαγγελματικό: Πώς να επιλέξετε το σωστό μέγεθος

Τα επαγγελματικά πλυντήρια πιάτων αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του εξοπλισμού κάθε επιχείρησης, καθώς παρέχουν γρήγορο και υψηλής αποδοτικότητας και υγιεινής καθαρισμό των πιάτων, των ποτηριών και των σκευών.

Όταν αγοράζετε ένα πλυντήριο ως μέρος του επαγγελματικού εξοπλισμού της επιχείρησής σας, πρέπει να προσέξετε αρκετά σημεία, όπως την αποδοτικότητά του, το είδος του και την εγγύηση από την οποία συνοδεύεται. Κάτι ακόμα που πρέπει οπωσδήποτε να προσέξετε και είναι ίσως ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά μιας νέας συσκευής είναι το μέγεθος του πλυντηρίου.

Χέρι βάζει παλέτα με πιάτα σε επαγγελματικό πλυντήριο πιάτων

Το μέγεθος του πλυντηρίου έχει να κάνει τόσο με τον αριθμό των πιάτων που μπορούν να πλυθούν αλλά και με την άνεση μέσα στην κουζίνα. Το θέμα είναι να υπάρξει η κατάλληλη ισορροπία ανάμεσα σε ένα μεγάλο πλυντήριο αλλά και τη διαρρύθμιση μέσα στην κουζίνα καθώς και το κόστος που αυτό απαιτεί.

Για να δούμε παρακάτω ποιοι ακριβώς παράγοντες καθορίζουν το μέγεθος του επαγγελματικού πλυντηρίου σε ένα εστιατόριο.

Ανάγκες εστιατορίου

Κατά γενικό κανόνα, για κάθε 100 γεύματα που σερβίρετε, θα δημιουργήσετε περίπου 35 ράφια πιάτων που θα πρέπει πλυθούν. Όμως, αυτό είναι μόνο ένα από τα κριτήρια, καθώς κάθε εστιατόριο έχει διαφορετικές ανάγκες.

Χέρια με γάντια δίπλα σε πιάτα, μαχαιροπίρουνα & ποτήρια

Τύπος εστιατορίου

Ο αριθμός των πιάτων που χρησιμοποιούνται από κάθε πελάτη είναι διαφορετικός ανάλογα με τον τύπο του εστιατορίου. Άλλον αριθμό πιάτων προς πλύση έχει ένα εστιατόριο fast-food και άλλον ένα εστιατόριο υψηλής γαστρονομίας με λίγα πιάτα.

Ώρες αιχμής

Η επιλογή του σωστού μεγέθους του πλυντηρίου θα πρέπει κατά κύριο λόγο να ανταποκρίνεται στις ώρες αιχμής του εστιατορίου, όταν οι ανάγκες είναι αυξημένες και οι ρυθμοί γρήγοροι. Μπορεί τις υπόλοιπες ώρες το πλυντήριο να γεμίζει πιο δύσκολα, όμως το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι να μείνετε χωρίς πιάτα και ποτήρια την ώρα που στην επιχείρησή σας υπάρχουν περισσότεροι πελάτες.

Επιχειρηματική ανάπτυξη

Προσθέστε περίπου το 10 – 20% παραπάνω από τις τωρινές ανάγκες του εστιατορίου, καθώς αυτές θα αυξηθούν κατά τη διάρκεια ζωής του πλυντηρίου πιάτων. Ένα επαγγελματικό πλυντήριο πιάτων έχει διάρκεια ζωής 5 – 10 χρόνια με τη σωστή φροντίδα και συντήρηση. Μέσα σε αυτά τα χρόνια το εστιατόριό σας, όπως όλες οι επιχειρήσεις θα μεγαλώσει και θα έχει περισσότερες ανάγκες σε πλύσιμο σκευών και πιάτων, κάτι που καλό είναι προβλεφθεί. Διαφορετικά, θα πρέπει σύντομα να αγοράσετε καινούριο πιάτων, επιβαρύνοντας το ταμείο με επιπλέον έξοδα.

Εσωτερικού Κουζίνας Εστιατορίου

Διαστάσεις

Είναι πολύ σημαντικό να εξετάσετε το χώρο που διαθέτετε μέσα στην κουζίνα. Στόχος είναι το πλυντήριο να ενταχθεί αρμονικά σε αυτή, να χωρέσει φυσικά και να μην αποτελεί εμπόδιο στη διαρρύθμιση. Έτσι, είναι βασικό να έχετε μετρήσει καλά τον χώρο και να έχετε σκεφτεί πού ακριβώς πρέπει να μπει το πλυντήριο. Γενικά, καλό είναι αυτό να μπαίνει σε σημείο κοντά στον χώρο όπου οι σερβιτόροι αφήνουν τα χρησιμοποιημένα πιάτα και ποτήρια, ώστε να υπάρχει άμεση διασύνδεση μεταξύ τους.

Προμηθευτείτε από το κατάστημα Serko Ararat, κορυφαίας ποιότητας επαγγελματικό εξοπλισμό για την επιχείρησή σας.