Σπίτι

Πόσο καιρό παίρνει η ανακαίνιση σε κάθε δωμάτιο;

Ο χρόνος που απαιτεί μια ανακαίνιση είναι διαφορετικός ανάλογα με τις εργασίες που πρόκειται να γίνουν. Άλλο διάστημα χρειάζεται για την ανακαίνιση μπάνιου και άλλο για την προσθήκη ενός δωματίου. Το ζητούμενο είναι να συνεργαστείτε με αξιόπιστη εταιρεία ανακαινίσεων, η οποία θα σας δώσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για κάθε στάδιο της ανακαίνισης και θα σας ενημερώσει εγκαίρως για πιθανές καθυστερήσεις. Η καθυστέρηση είναι κάτι πολύ συνηθισμένο, ειδικά για μεγάλα έργα, όπως η πλήρης αναδιαμόρφωση κουζίνας ή η προσθήκη δωματίου. Το θέμα είναι να γνωρίζετε εξαρχής το γενικό χρονικό πλαίσιο, διότι η ανακαίνιση είναι μια απαιτητική διαδικασία που σίγουρα δεν είναι ό,τι πιο ευχάριστο, ειδικά αν μένετε μέσα στο σπίτι κατά τη διάρκειά της.

Ας δούμε παρακάτω πόσο περίπου διαρκεί κάθε παρέμβαση με βάση ένα ρεαλιστικό χρονοδιάγραμμα.

Ανακαίνιση Μπάνιου

Ανακαίνιση μπάνιου

Η ανακαίνιση μπάνιου διαρκεί περίπου 3 εβδομάδες. Αυτό που παρατείνει τις ανακαινίσεις μπάνιου είναι η τοποθέτηση νέων πλακιδίων. Το κόψιμο των πλακιδίων, η αρμολόγηση και η ξήρανση παίρνουν πολύ χρόνο για ποιοτικά αποτελέσματα. Κάτι ακόμα που μπορεί να προκαλέσει καθυστερήσεις είναι η κατασκευή προσαρμοσμένης πόρτας για τη ντουζιέρα, όπως είναι της μόδας τα τελευταία χρόνια. Πρόσθετα χαρακτηριστικά, όπως το θερμαινόμενο δάπεδο, θα αυξήσουν σημαντικά τον απαιτούμενο χρόνο.

Ανακαίνιση Κουζίνας

Ανακαίνιση κουζίνας

Η ανακαίνιση κουζίνας μπορεί να διαρκέσει από 3 εβδομάδες έως 3 μήνες. Αν γίνει νέα διάταξη στο χώρο, η εργασία περιλαμβάνει τη λειτουργία νέων υδραυλικών σωλήνων, την προσθήκη νέας γραμμής αερίου ή την εγκατάσταση νέων ηλεκτρικών παροχών, οπότε το budget και η διάρκεια είναι λογικό να αυξάνονται κατά πολύ. Το ίδιο ισχύει και για την τοποθέτηση νέου δαπέδου, ενώ αν οι πάγκοι και τα ντουλάπια είναι προσαρμοσμένα και εξατομικευμένα ειδικά για εσάς, η παραγωγή θα διαρκέσει από δύο έως τέσσερις εβδομάδες. 

Ολοκληρωμένη Ανακαίνιση

Προσθήκη δωματίου

Η εξωτερική προσθήκη δωματίου έχει τους ίδιους περιορισμούς με το χτίσιμο του σπιτιού, αλλά σε μικρότερη κλίμακα. Το κύριο ζήτημα που παρατείνει τη διάρκεια είναι ο καιρός. Για παράδειγμα, το πλαίσιο δεν μπορεί να γίνει, όταν έξω κάνει πολύ κρύο, ενώ η έκχυση σκυροδέματος είναι αδύνατη σε βροχερές καιρικές συνθήκες. Διαφορετικά, εάν όλα πάνε ομαλά, μπορείτε να έχετε ένα νέο δωμάτιο κανονικού μεγέθους το αργότερο σε οκτώ εβδομάδες.

Μετατροπή υπόγειου

Η μετατροπή υπόγειου είναι ένας ακόμα τρόπος να επεκτείνετε τον χώρο διαμονής, χωρίς να έχετε το κόστος κατασκευής νέου δωματίου. Αν ο χώρος έχει όλα τα απαραίτητα, τότε η μετατροπή δεν θα διαρκέσει πάνω από 3 εβδομάδες, όμως αυτό εξαρτάται από τις απαραίτητες παρεμβάσεις.

Πάντως, όποια και αν είναι τα σχέδια ανακαίνισης που έχετε κατά νου, ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη συνεργασία με τον κατάλληλο εργολάβο. Για να μη συναντήσετε προβλήματα στην πορεία, είναι απαραίτητο να έχετε μαζί φτιάξει ένα ολοκληρωμένο πλάνο, το οποίο θα περιλαμβάνει το χρονοδιάγραμμα και τον προϋπολογισμό μαζί με πιθανές αποκλίσεις, έτσι ώστε να είστε προετοιμασμένοι.