Σπίτι

Πώς να καθαρίσετε και να τακτοποιήσετε τις ντουλάπες υπνοδωματίου

Η άνοιξη είναι η καλύτερη εποχή, για να κάνουμε ένα γενικό ξεκαθάρισμα στις ντουλάπες υπνοδωματίου, καθώς τώρα αλλάζουμε τα ρούχα μας από τα χειμερινά στα καλοκαιρινά. Πρακτικά, αν δεν κάνουμε τώρα μια καλή καθαριότητα και οργάνωση, δεν θα την κάνουμε ποτέ.

Μια τακτοποιημένη ντουλάπα μας διευκολύνει απίστευτα στην καθημερινότητά μας, οπότε σίγουρα αξίζει τον κόπο! Ορισμένες ντουλάπες υπνοδωματίου διαθέτουν πολλούς χώρους και επιλογές αποθήκευσης, όμως άλλες είναι μικρές, με λίγα συρτάρια και μία ράγα. Ακόμα, όμως, και αυτές, με τις κατάλληλες κινήσεις μπορείτε να τις κάνετε πολύ βολικές, ώστε να έχετε τα ρούχα και τα αξεσουάρ σας σε μία τάξη.

Τακτοποιημένη ντουλάπα ρούχων

Παρακάτω, συγκεντρώσαμε βήμα βήμα τη διαδικασία, για να φτιάξετε μια πεντακάθαρη και φουλ τακτοποιημένη ντουλάπα στο υπνοδωμάτιό σας. Γιατί δεν χρειάζεται να σας πιάνει απογοήτευση κάθε φορά που την ανοίγετε.

  1. Αδειάστε όλα τα ρούχα από την ντουλάπα και τακτοποιήσετε τα χειμωνιάτικα σε τσάντες αποθήκευσης.
  2. Όταν η ντουλάπα είναι άδεια, ήρθε η ώρα της καθαριότητας. Ξεκινήστε με ένα καλό ξεσκόνισμα στα ράφια και σκούπα ηλεκτρική στο δάπεδο. Θα εκπλαγείτε με τη βρομιά, ειδικά αν βάζετε τα παπούτσια σας μέσα.
  3. Καθαρίστε τα ντουλάπια και τα ράφια με ένα πανί που έχετε βρέξει σε μίγμα χλιαρού νερού και πράσινου σαπουνιού. Αφού καθαρίσετε καλά, αφήστε τα ντουλάπια ανοιχτά για ώρα, ώστε να στεγνώσουν καλά.
  4. Κρεμάστε στη ράγα και βάλτε στα συρτάρια και στα ντουλάπια υφασμάτινα πουγκάκια με άνθη λεβάντας. Θα κρατήσει φρέσκα τα ρούχα και τα εσώρουχα, προστατεύοντάς τα από τον σκόρο.
  5. Τακτοποιήστε τα ρούχα στη ντουλάπα με βάση κάποια συγκεκριμένη λογική. Μπορείτε να κρεμάσετε μαζί όλα τα ρούχα για τη δουλειά, την έξοδο και το γυμναστήριο ή να τα ομαδοποιήσετε διαφορετικά, π.χ. παντελόνια, παλτό, ζακέτες κλπ.
  6. Όταν κρεμάτε τα ρούχα, βάλτε όλες τις κρεμάστρες προς μία κατεύθυνση, έτσι ώστε να μη μπερδεύονται μεταξύ τους.
  7. Για τα αξεσουάρ, όπως τα μαντίλια και τα καπέλα, μπορείτε στην εσωτερική πόρτα της ντουλάπας να εφαρμόσετε πιαστράκια που κολλάνε με βεντούζα. Έτσι, δεν θα τρυπήσετε τον τοίχο και θα μπορείτε να έχετε έναν βολικό τρόπο να κρεμάτε ό,τι δεν μπορείτε να διπλώσετε, για να μπει σε συρτάρι.
  8. Τα παπούτσια είναι πάντα ένας γρίφος στις ντουλάπες υπνοδωματίου. Ένας έξυπνος τρόπος να εξοικονομήσετε χώρο είναι να βάλετε τη μύτη του ενός παπουτσιού στη φτέρνα του άλλου, ώστε να κερδίσετε μερικά εκατοστά επιπλέον.
  9. Η άλλη λύση για τα παπούτσια, αν δεν έχετε παπουτσοθήκη, είναι να βάλετε άλλη μία τάβλα στον πάτο της ντουλάπας, ώστε να έχετε διπλή στρώση για τα παπούτσια σας.
  10. Τέλος, μπορείτε να τακτοποιήσετε αξεσουάρ, όπως ζώνες και κάλτσες, σε κουτιά, τα οποία κλείνουν με καπάκι, για να μη μπαίνει σκόνη.

Ευχαριστούμε την ομάδα DreaMyKitchen.gr για τις χρήσιμες οδηγίες για τον καθαρισμό της ντουλάπας!