Σπίτι

Χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά τραπεζιού

Τα δώρα είναι κάτω από το δέντρο, το σπίτι είναι πανέμορφα στολισμένο και η γαλοπούλα βρίσκεται στο ψυγείο, έτοιμη να μαγειρευτεί. Υπάρχει, όμως, κάτι ακόμα βασικό που πρέπει να γίνει. Να φτιάξετε και να στολίσετε το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Μπορεί να ακούγεται εύκολο, όμως δεν είναι τόσο. Γιατί δεν παίζει ρόλο μόνο το φαγητό, για να προκύψει ένα όμορφο αποτέλεσμα. Χρειάζονται και τα κατάλληλα χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά τραπεζιού, τα οποία θα τοποθετηθούν με συγκεκριμένο τρόπο, ώστε να δημιουργήσουν την πιο εορταστική ατμόσφαιρα.

Διαβάστε παρακάτω βήμα βήμα πώς θα διακοσμήσετε το χριστουγεννιάτικο τραπέζι σωστά και με πρωτοτυπία, σαν επαγγελματίας διακοσμητής.

Αποφασίστε ποια πιάτα θα χρησιμοποιήσετε

Καλό είναι να γνωρίζετε μέρες πριν πόσοι θα είναι καλεσμένοι σας και τι πιάτα θα χρειαστείτε με βάση το φαγητό. Έτσι, αν δεν τα έχετε όλα, μπορείτε να αγοράσετε μερικά χριστουγεννιάτικα κομμάτια, για να δώσετε την ξεχωριστή πινελιά στο τραπέζι.

χριστουγεννιατικο vintage διακοσμητικο φορτηγο

Μαγειρέψτε νωρίτερα

Σας προτείνουμε να επιλέξετε συνταγές, οι οποίες μπορούν να μαγειρευτούν αρκετές ώρες ή ακόμα και μέρες νωρίτερα. Έτσι, θα έχετε το χρόνο να διακοσμήσετε το χριστουγεννιάτικο τραπέζι με μεράκι, χωρίς να ανησυχείτε για το φαγητό που ψήνεται.

Δανείστε επιπλέον τραπέζια και καλύψτε τα τραπεζομάντηλα

Εάν φιλοξενείτε μια μεγάλη οικογενειακή συγκέντρωση, αλλά το τραπέζι σας χωράει μόνο τέσσερα ή έξι άτομα, μπορείτε να δανειστείτε τραπέζια από φίλους. Αν ανησυχείτε ότι δεν θα δείχνουν ομοιόμορφα, τότε υιοθετήστε αυτό το απλό τρικ. Εφόσον τα τραπέζια έχουν το ίδιο ύψος, καλύψτε τα με ένα χριστουγεννιάτικο τραπεζομάντηλο, ώστε όλα να αποκτήσουν το ύφος που θέλετε.

΄χριστουγενννιατικο ξυλινο δεντρακι

Επιλέξτε ένα θέμα

Αποφασίστε τι θέμα θα έχει ο στολισμός, ώστε να διαλέξετε τα αντίστοιχα χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά τραπεζιού. Χρησιμοποιήστε ένα απλό τραπεζομάντιλο με δρομέα, για να δημιουργήσετε ένα κεντρικό σημείο εστίασης και ύστερα κινηθείτε με βάση το θέμα της διακόσμησης. Για ένα vintage θέμα, τοποθετήστε επιβλητικά κηροπήγια και πετσέτες με δαντέλα. Για ρουστίκ ύφος, κινηθείτε στα χρώματα του καφέ και μπεζ στις χαρτοπετσέτες και τα πιάτα και ως διακοσμητικά γεμίστε το τραπέζι με κουκουνάρια. Για ένα εντυπωσιακό λαμπερό αποτέλεσμα, όπως αρμόζει σε μια τέτοια εορταστική ατμόσφαιρα, επιλέξτε ένα συνδυασμό χρωμάτων, όπως το κόκκινο με το χρυσό, και γεμίστε το τραπέζι με τα αντίστοιχα διακοσμητικά. Χαρτοπετσέτες, τραπεζομάντηλο, ποτήρια, πιάτα και κηροπήγια μπορούν να δημιουργήσουν μια απίθανη εικόνα.

Επιλέξτε προσεκτικά το κεντρικά κομμάτι διακόσμησης

Το κεντρικό κομμάτι είναι αυτό που βρίσκεται στο επίκεντρο του τραπεζιού και τραβάει τα βλέμματα, αλλά δεν θέλετε να καταναλώνει πολύτιμο χώρο, ειδικά σε ένα μικρό τραπέζι. Διαλέξτε κηροπήγια ή βάζα με στενές βάσεις, ώστε να έχετε άφθονο χώρο για το φαγητό.

Σε κάθε περίπτωση, καλό είναι να έχετε διαλέξει τα χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά αρκετές μέρες πριν, ώστε να εμπνευστείτε και να έχετε το χρόνο να δημιουργήσετε.