Τουρισμός

Ενοικίαση αυτοκινήτων στην Ελλάδα: Οι απαντήσεις σε όλες σας τις απορίες

Η ενοικίαση αυτοκινήτου στην Ελλάδα είναι το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε αν θέλετε να εξερευνήσετε τα ελληνικά νησιά με ασφάλεια και ευελιξία. Εξωτικές παραλίες, παραδοσιακοί οικισμοί και σημαντικά ιστορικά μνημεία περιμένουν τον επισκέπτη όχι μόνο στα νησιά αλλά και στην ηπειρωτική χώρα. Θέλετε να ταξιδέψετε μακριά από τον μαζικό τουρισμό και να εξερευνήσετε καταπληκτικά μέρη που δεν τα ξέρει κανείς; Τότε, νοικιάστε ένα αυτοκίνητο στην Ελλάδα και ξεκινήστε το υπέροχο ταξίδι σας χωρίς να χρειάζεται να ανησυχείτε για τίποτα. Εάν αποφασίσετε να το κάνετε, σας προτείνουμε να λάβετε υπόψη σας μερικές σημαντικές συμβουλές, για να είστε προετοιμασμένοι για τα πάντα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας σε οποιονδήποτε προορισμό στην Ελλάδα. Διαβάστε εδώ τις απαντήσεις σε όλες τις απορίες που σίγουρα έχετε σχετικά με την ενοικίαση αυτοκινήτων στην Ελλάδα.

Τι περιλαμβάνει η ασφάλιση στην ενοικίαση αυτοκινήτου;

Η ενοικίαση αυτοκινήτου στο βασικό της πακέτο περιλαμβάνει ασφάλιση για ζημίες και αστική αποζημίωση τρίτων και συνήθως απαιτείται η πιστωτική κάρτα του οδηγού ως εγγύηση. Ωστόσο, η πλήρης ασφάλιση χωρίς πιστωτική κάρτα είναι διαθέσιμη με επιπλέον κόστος, αλλά πρέπει να το ζητήσετε από την εταιρεία ενοικίασης εγκαίρως. Και οι δύο τύποι ασφάλισης δεν καλύπτουν ζημιές στα τζάμια και τους καθρέφτες.

Είμαι 19 χρονών, μπορώ να νοικιάσω αυτοκίνητο;

Η ελληνική, ευρωπαϊκή ή διεθνής άδεια οδήγησης δεν είναι η μόνη προϋπόθεση για ενοικίαση αυτοκινήτου στην Ελλάδα. Ο οδηγός πρέπει να είναι άνω των 21 ετών και να έχει την άδεια για τουλάχιστον 12 μήνες πριν νοικιάσει το αυτοκίνητο. Για ορισμένες κατηγορίες αυτοκινήτων, όπως τα SUV, ο οδηγός πρέπει να είναι τουλάχιστον 23 ετών.

Μπορώ να νοικιάσω αυτοκίνητο χωρίς άδεια οδήγησης;

Η άδεια οδήγησης πρέπει να είναι είτε διεθνής είτε εθνική από κάποιο κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εάν έχετε ξεχάσει την άδεια οδήγησης, δεν έχετε καθόλου ή αυτή δεν είναι έγκυρη, επειδή δεν αναγνωρίζεται, μπορείτε να νοικιάσετε το αυτοκίνητο στο όνομά σας με την πιστωτική σας κάρτα, αλλά ένας άλλος οδηγός με έγκυρη άδεια οδήγησης θα πρέπει να οδηγήσει.

Πού μπορώ να νοικιάσω αυτοκίνητο στην Ελλάδα;

Υπάρχουν τοποθεσίες ενοικίασης σε όλα τα ελληνικά νησιά και πόλεις. Σε μεγάλα νησιά, όπως η Ρόδος και η Κρήτη, οι εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων έχουν καταστήματα σε διάφορα μέρη. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι μπορείτε να επιστρέψετε το αυτοκίνητό σας σε διαφορετική τοποθεσία. Για παράδειγμα, εάν έχετε νοικιάσει το αυτοκίνητο στο Ηράκλειο της Κρήτης, θα πρέπει να το επιστρέψετε εκεί και όχι στα Χανιά. Κατόπιν αιτήματος και με επιπλέον χρέωση, μπορείτε να το επιστρέψετε σε άλλη τοποθεσία.

Μπορώ να κάνω κράτηση αυτοκινήτου online;

Η κράτηση αυτοκινήτου στο διαδίκτυο δεν είναι απλά μόνο διαθέσιμη, αλλά είναι και η καλύτερη επιλογή. Online μπορείτε να βρείτε πολλές εξαιρετικές προσφορές και εκπτώσεις όλο το χρόνο. Επιπλέον, μπορείτε να παραλάβετε το αυτοκίνητο από το αεροδρόμιο ή το λιμάνι χωρίς να χρειάζεται να περιμένετε, μόλις φτάσετε στον προορισμό σας.

Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες την Kosmos Car Rental.