Αγορές, Καθημερινότητα, Σπίτι

Ποιους καναπέδες πρέπει να επιλέξω αν έχω κατοικίδιο;

Αν είστε περήφανοι ιδιοκτήτες μιας γάτας ή ενός σκύλου, γνωρίζετε πολύ καλά πως όλα τα αντικείμενα και τα έπιπλα στο σπίτι σας είναι εν δυνάμει παιχνίδια για τα κατοικίδιά σας — όχι μόνο οι καναπέδες! Ακόμα και αν δεν έχουν βάλει σκοπό το να καταστρέψουν τα πολύτιμα πράγματά σας, οι απλές δραστηριότητες στις οποίες επιδίδονται (να πηδούν, να κάθονται, να τρέχουν…) εγγυώνται φθορές παντού.

Για αυτό είναι έξυπνο να ανακαλύψετε ποιοι είναι οι κατάλληλοι καναπέδες για εσάς σε περίπτωση που έχετε κατοικίδια στο σπίτι. Το ύφασμα είναι αυτό που παίζει σημαντικό ρόλο, αλλά και η κατασκευή πολλές φορές.

Γενικές συμβουλές

Καταρχάς, πρέπει να εκπαιδεύσετε το κατοικίδιό σας να μην κάνει ζημιές, όσο το δυνατόν περισσότερο. Παράλληλα, πρέπει να επενδύσετε σε καναπέδες με γερή και ανθεκτική κατασκευή ώστε να αντέξουν τα πηδήματα των κατοικίδιων σας με φόρα και να μη σπάσουν πάνω στο χρόνο. Επιπλέον, τα υφάσματα συνίσταται να είναι σκούρα ή να ταιριάζουν με το τρίχωμα του τετράποδου φίλου σας για να μη φαίνεται ιδιαίτερα η τρίχα πάνω στους καναπέδες. Το ύφασμα πρέπει να είναι ανθεκτικό αλλά παράλληλα να καθαρίζεται εύκολα. Σε κάθε περίπτωση όμως, τα ριχτάρια είναι πιστοί σας σύμμαχοι!

Μικρός σκύλος επάνω σε πλάτη καναπέ με ριχτάρι

Ασφάλεια καναπέ με σκύλο στο σπίτι / Unsplash.com

Δέρμα

Οι δερμάτινοι καναπέδες είναι ιδανικοί για τους ιδιοκτήτες κατοικιδίων. Στην πραγματικότητα, αυτό το ανθεκτικό, φυσικό υλικό βελτιώνεται με την πάροδο των ετών και τη χρήση. Είναι εύκολο στη συντήρηση, βγαίνει σε πολλά χρώματα και τιμές. Το καλύτερο όμως, είναι πως αντέχει πολύ απέναντι στα ζωάκια σας.

Η βρωμιά και το νερό αφαιρούνται πολύ εύκολα, το ίδιο και το τρίχωμα των τετράποδων φίλων σας, αφού δεν κολλάνε στη λεία επιφάνεια του δερμάτινου καναπέ. Ωστόσο, οι γάτες είναι πιθανό να τρυπήσουν το δέρμα του καναπέ αν ξύσουν πάνω σε αυτόν τα νύχια τους.

Δύο γυναίκες και δύο σκυλιά επάνω σε έναν δερμάτινο καφέ καναπέ

Δερμάτινος καναπές και κατοικίδια / Unsplash.com

Μικροίνες

Οι μικροίνες είναι ένα συνθετικό ύφασμα που ενδείκνυται για τους ιδιοκτήτες κατοικιδίων. Μοιάζει με σουέντ, είναι έυκολο στη συντήρηση και στο καθάρισμα, ενώ είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό. Το ύφασμα αυτό είναι πολύ πιο οικονομικό από το δέρμα και μπορείτε να το βρείτε σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων ώστε να ταιριάζει με το χώρο σας. Εφόσον δεν έχει ιδιαίτερη πλέξη, είναι άτρωτο απέναντι στα νύχια του σκύλου ή της γάτας σας. Το τρίχωμα δε φαίνεται καθόλου, κάτι που σας συμφέρει αν το ζωάκι σας είναι μακρύτριχο.

Οι λεκέδες αφαιρούνται απίστευτα έυκολα ταμπονάροντας την περιοχή με μια καθαρή πετσέτα και λίγο σαπούνι και νερό. Καλό είναι όμως να ελέγξετε και τις συστάσεις του κατασκευαστή.

Σκύλος επάνω σε καφέ καναπέ

Σκύλος στο σπίτι και υγιεινή / Unsplash.com

Ύψος

Κάτι που οι περισσότεροι ιδιοκτήτες δε σκέφτονται πριν αγοράσουν τους καναπέδες τους είναι το ύψος του καναπέ όσον αφορά την απόστασή του από το δάπεδο. Προτιμήστε καναπέδες που να έχουν αρκετό χώρο ελεύθερο από κάτω ή να είναι εντελώς κολλημένοι στο δάπεδο ή φτιάξτε δικό σας custom καναπέ. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορείτε να σκουπίζετε και να σφουγγαρίζετε πιο εύκολα, αφού δε θα μαζεύεται σκόνη και τρίχες από το ζωάκι σας. Σκεφτείτε επίσης, πως το κάτω μέρος των καναπέδων σας δε θα λειτουργεί ως κρυψώνα για τα παιχνίδια τους.

Καφέ σκύλος με κλειστά μάτια και έξω τη γλώσσα επάνω σε καναπέ και δίπλα σε καφέ μαξιλάρι

Άνεση του καναπέ για τα κατοικίδια / Unsplash.com