Σπίτι

Πώς να διαλέξω τα κατάλληλα έπιπλα κουζίνας;

Η κουζίνα είναι η καρδιά του σπιτιού στην καθημερινότητά μας και αν η καρδιά του σπιτιού δεν είναι σε καλή κατάσταση, τότε δεν μπορούμε να ευχαριστηθούμε τίποτα. Ούτε το φαγητό ούτε το μαγείρεμα που είναι από τις πιο βασικές ασχολίες που κάνουμε μέσα στη μέρα μαζί με ή για τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Για αυτόν ακριβώς το λόγο, θα πρέπει η κουζίνα να είναι όπως την ονειρευόμαστε, όμορφη με βάση τα δικά μας πρότυπα αισθητικής και λειτουργική. Για να το πετύχουμε αυτό, ένα από τα σημαντικότερα πράγματα που πρέπει να κάνουμε είναι να αλλάξουμε έπιπλα κουζίνας. Το task αυτό δεν είναι ό,τι πιο εύκολο υπάρχει και χρειάζεται πολύ ψάξιμο, όμως αν το κάνουμε σωστά, θα μείνουμε απόλυτα ευχαριστημένοι.

Ελέγξτε την ποιότητα

Τα έπιπλα κουζίνας θα σας ακολουθούν σε πολλές και απαιτητικές εργασίες για πολλά χρόνια, οπότε η υψηλή ποιότητα δεν είναι μόνο θέμα αισθητικής αλλά και ασφάλειας. Συνεπώς, το να γνωρίζετε από πού τα αγοράζετε και αν η εταιρεία που τα προμηθεύει είναι αξιόπιστη είναι το πρώτο βήμα, για να κάνετε μια σωστή επιλογή.

Δείτε κάθε κουζίνα ζωντανά

Συχνό φαινόμενο είναι ο πελάτης σε μια ανακαίνιση να διαλέγει έπιπλα κουζίνας βασισμένος σε φωτογραφίες ή μακέτες. Το θέμα, όμως, είναι να μπορείτε να αντιληφθείτε πώς η κουζίνα λειτουργεί μέσα στο χώρο, οπότε το να τη δείτε ζωντανά, στο σημείο έκθεσής της είναι πολύ σημαντικό. Αρκετά επιβοηθητικές είναι και οι 3D απεικονίσεις που παρέχουν πολλές εταιρείες ανακαίνισης αντί για μια απλή μακέτα.

Διαλέξτε τα έπιπλα που ταιριάζουν στο σπίτι σας

Αν προχωρήσετε μόνο σε ανακαίνιση κουζίνας και όχι ολόκληρου του σπιτιού, τότε αναγκαστικά τα έπιπλα που θα διαλέξετε θα πρέπει να ταιριάζουν με το ύφος του υπόλοιπου χώρου. Όσο και αν σας αρέσουν οι μοντέρνες κουζίνες, αν το σαλόνι είναι σε κλασικές γραμμές, τότε αναγκαστικά θα πρέπει να κάνετε πιο συντηρητικές επιλογές και στην κουζίνα που βρίσκεται δίπλα.

Στόχος είναι η λειτουργικότητα

Ο νούμερο ένα στόχος σε χώρους εργασίας και όχι χαλάρωσης είναι το να μπορούμε να κινούμαστε εύκολα και να κάνουμε όλες μας τις δουλειές με άνεση. Αυτό μεταφράζεται ότι τα έπιπλα κουζίνας δεν πρέπει να αγοράζονται τόσο με βάση τι μας αρέσει αλλά τι ταιριάζει στην κουζίνα. Σε μια μικρή κουζίνα, για παράδειγμα, θα πρέπει να δοθεί έμφαση στους αποθηκευτικούς χώρους και στην προσπάθεια να μείνουν ελεύθεροι οι διάδρομοι, οπότε η επιλογή βαριών και ογκωδών ντουλαπιών θα είναι απλά καταστροφική.

epipla-kouzinas-ergenis

Σκεφθείτε ποιες είναι οι ανάγκες σας

Δεν είναι κάθε κουζίνα για όλους. Άλλες ανάγκες έχει μια οικογένεια με μικρά παιδιά, όπου το μαγείρεμα γίνεται τουλάχιστον καθημερινά, και άλλες ανάγκες έχει ένας εργένης ή ένα ζευγάρι συνταξιούχων χωρίς παιδιά. Το ζήτημα, λοιπόν, είναι το ποιον θέλετε να εξυπηρετεί η κουζίνα σας, ώστε να σας βοηθάει στη καθημερινότητά σας.