Διασκέδαση, Διατροφή, Τουρισμός

Τι πρέπει να προσέξεις για να φας καλά στα ελληνικά νησιά

Η εμπειρία του φαγητού είναι ένα βασικό συστατικό των επιτυχημένων διακοπών. Ακόμα και αν όλα τα υπόλοιπα είναι υπέροχα, αν όπου τρως τρως ακριβά ή η ποιότητα του φαγητού είναι χαμηλή, τότε οι διακοπές στο νησί δεν θα είναι και τόσο υπέροχες τελικά. Το θέμα είναι πώς θα καταφέρεις να φας καλά; Αρκεί να διαβάσεις ένα άρθρο με τα καλύτερα εστιατόρια στο νησί;

Η αλήθεια είναι ότι κάθε ελληνικό νησί, ακόμα και το πιο μικρό, έχει καλά μέρη, για να φας. Απλώς, για να πετύχεις κάτι τέτοιο, χρειάζεται έρευνα και υπομονή. Όχι, δεν αρκεί να διαβάσεις ένα άρθρο για τις καλύτερες ταβέρνες. Αν, όμως, ξέρεις πώς πρέπει να το ψάξεις, τότε θα φύγεις από παντού ικανοποιημένος και θα έχεις τις καλύτερες αναμνήσεις από τις καλοκαιρινές σου διακοπές. Συνοπτικά, αυτά είναι όλα όσα πρέπει να προσέξεις:

  • Σίγουρα, πριν πας στο νησί, μπορείς να κάνεις την έρευνά σου, διαβάζοντας ποια εστιατόρια προτείνουν τα μεγάλα sites. Θυμήσου, όμως, ότι πολλά από αυτά τα άρθρα είναι έμμεση διαφήμιση, οπότε μην στηρίζεσαι μόνο σε αυτά.

  • Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουμε όλοι είναι να διαλέγουμε όποια ταβέρνα βλέπουμε μπροστά μας, όταν πεινάμε μετά το μπάνιο στη θάλασσα. Οι παλιοί έλεγαν να κοιτάμε αν έχει κόσμο, για να σιγουρευτούμε αν είναι καλή, όμως στα ελληνικά νησιά που πια είναι ασφυκτικά γεμάτα, αυτό το τρικ δε βοηθάει.
  • Τσέκαρε για κάθε εστιατόριο και ταβέρνα που βλέπεις στη βόλτα σου τις κριτικές στο Internet. Sites, όπως το TripAdvisor, είναι μια καλή αρχή, ενώ μπορείς να τσεκάρεις και τις κριτικές στο Google. Όμως, υπάρχουν και κάποια σημεία που χρειάζονται προσοχή. Ο αριθμός των κριτικών πρέπει να είναι πάνω από 50, χαμηλότερος αριθμός δείχνει ότι το μαγαζί έχει λίγους πελάτες ή ότι έχουν γράψει μόνο φίλοι και γνωστοί. Επίσης, παίζει ρόλο και το κοινό των κριτικών. Στο TripAdvisor, οι περισσότεροι είναι ξένοι και προφανώς η κριτική τους δεν είναι επαρκής, όταν αναφέρονται σε ταβέρνα με ελληνικό φαγητό.

  • Δεν είναι κακό να κοιτάς τον κατάλογο που πλέον σχεδόν όλα τα εστιατόρια έχουν σε εμφανές σημείο στην είσοδό τους. Θα σε γλιτώσει από δυσάρεστες εκπλήξεις υπερβολικά υψηλών τιμών.
  • Επίσης, μη ντρέπεσαι να κοιτάς τα πιάτα που σερβίρουν στους πελάτες, πριν παραγγείλεις κάτι σε ένα εστιατόριο. Παρατηρώντας καταλαβαίνεις ποια από τα πιάτα αξίζουν και ποια όχι και τόσο.
  • Τέλος, για να φας καλά στις καλοκαιρινές σου διακοπές, πρέπει να λάβεις υπόψη και τις ανάγκες του οργανισμού σου. Αν φας στις 11 το βράδυ σουτζουκάκια και κεμπάπ, το πιο πιθανό είναι ότι θα προσπαθείς να χωνέψεις όλη νύχτα, ακόμα και αν το φαγητό ήταν φτιαγμένο με τα καλύτερα υλικά.

Καλό υπόλοιπο καλοκαίρι!