Παιδί

Βρεφικά φορμάκια: Ποια υφάσματα είναι επικίνδυνα για το μωρό σας

Τα βρεφικά φορμάκια είναι ένα από τα πιο αναλώσιμα είδη ένδυσης σε ένα μωρό. Κάθε γονιός έχει αγοράσει δεκάδες, αφού είτε χαλάνε πριν της ώρας τους είτε απλά το μωρό μεγαλώνει γρήγορα και πολύ σύντομα δεν του κάνουν πια. Έτσι, δεν είναι λίγοι οι γονείς που καταλήγουν να μην προσέχουν πιο φορμάκι αγοράζουν και να κοιτούν απλώς την τιμή. Το πρόβλημα είναι ότι μια τέτοια πρακτική μπορεί να έχει δυσάρεστες επιπτώσεις για το βρέφος, καθώς τα φθηνά φορμάκια μωρού και όσα γενικά είναι αμφίβολης ποιότητας μπορεί να του προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα υγείας, να επηρεάσουν τον ύπνο του και να κάνουν πολύ μεγαλύτερο κακό από το όποιο όφελός τους.

Τι ακριβώς θα πρέπει να αποφύγετε στα φορμάκια για μωρά;

Συνθετικά υφάσματα

Μπορεί για τους ενήλικες ορισμένα συνθετικά υφάσματα, όπως το φλις και ο υαλοβάμβακας, να είναι πολύ χρήσιμα σε ορισμένες περιστάσεις και να είναι ελαφριά, όμως στα βρέφη δεν είναι η ιδανική περίπτωση. Αυτό συμβαίνει επειδή τα μωρά έχουν αδύναμο σύστημα θερμορύθμισης, με αποτέλεσμα να είναι αυξημένη η πιθανότητα να ζεσταθούν και να ιδρώσουν με αυτά τα φορμάκια, καθώς δεν αναπνέει καλά το δέρμα τους.

Μάλλινο

Το μαλλί είναι, επίσης, μια κακή επιλογή για φορμάκια μωρού. Σίγουρα είναι ένα ποιοτικό ύφασμα, όμως δεν πρέπει να χρησιμοποιείται, όταν το μωρό πέφτει για ύπνο. Ο μύθος που λέει ότι το μωρό πρέπει να είναι πολύ ζεστά ντυμένο μέσα στην κούνια του απηχεί απόψεις άλλων εποχών. Αυτό που ισχύει είναι ότι το μωρό πρέπει να ντύνεται ελάχιστα πιο ζεστά από έναν ενήλικα και μάλιστα σε επίπεδα, ώστε να μπορεί να αφαιρεθεί εύκολα το επιπλέον ρούχο. Όταν το παιδί ζεσταίνεται πολύ και ιδρώνει, είναι ανήσυχο και δεν κοιμάται καλά.

Βαμβάκι κακής ποιότητας

Τα βαμβακερά βρεφικά φορμάκια είναι η καλύτερη επιλογή, όμως αυτό από μόνο του δεν αρκεί. Το βαμβάκι χαμηλής ποιότητας έχει απορροφήσει συνήθως χημικές ουσίες, τοξίνες, χρωστικές και βαρέα μέταλλα που χρησιμοποιήθηκαν για την παραγωγή του, με αποτέλεσμα να δημιουργεί δερματικά εξανθήματα, αναπνευστικά προβλήματα και αλλεργίες στο βρέφος. Ειδικά όταν μιλάμε για πρόωρα και νεογέννητα μωρά, είναι υποχρεωτικό για την υγεία τους να επιλέγονται φορμάκια από οργανικό βαμβάκι, το οποίο έχει παραχθεί σε βιολογικές καλλιέργειες και είναι εγγυημένα ασφαλές για το ευαίσθητο δέρμα του μωρού. Όταν οι πόροι του ανοίγουν, είτε επειδή ίδρωσε είτε επειδή μόλις βγήκε από το μπάνιο, είναι απαραίτητο το ύφασμα με το οποίο θα έρθει σε επαφή να είναι απαλό και χωρίς χημικά.

Δείτε στο ηλεκτρονικό κατάστημα Mamasaid μια μεγάλη ποικιλία σε βρεφικά φορμάκια φτιαγμένα από οργανικά υλικά που είναι απόλυτα ασφαλή για το μωράκι σας σε πολύ προσιτές τιμές.